Hälsotips för Bättre Hälsa
Hem / Hälsotips för Bättre Hälsa

Hälsotips

Saknar ditt hår och dina naglar lyster?

Saknar ditt hår och dina naglar lyster?

MSM är en organisk svavelförening som mest har använts för olika ledproblem (svavelbad var populärt och verksamt förr i tiden) men har även visat sig vara mycket välgörande för hår, hud och naglar, både vad det gäller, volym, lyster och styrka.

Huden, som är kroppens största organ, har en snabb cellomsättning och kräver konstant tillförsel av näringsämnen för att upprätthålla en frisk struktur och funktion. Om denna tillförsel störs kan det leda till slapphet och ett trött utseende hos huden eller fläckig pigmentering (mörka fläckar). Om tillförseln av näringsämnen äventyras under en längre period kan det leda till för tidigt åldrande. Hår och naglar tappar lyster, volym och styrka.

Hud, hår, naglar och kroppsvävnad har hög halt av svavel. (Att håret krullar sig beror främst på svavelbindningen i aminosyran cystin och en rakpermanent inriktar sig på att bryta upp denna bindning). Svavel är en viktig del av det kollagen (bindvävsprotein) och främst keratin (hornämne) som bygger upp hår, hud och naglar, brosk, senor, bindväv, muskler, skelett samt även hovar och päls på djur. Markanta förbättringar kan uppnås på sprött och livlöst hår samt päls på djur. MSM är kroppseget och finns i naturen, i kött och grönsaker, men i allt mindre mängder på grund av konstgödsel och utarmade jordar.

MSM, i form av OptiMSM, har visat sig minska fina linjer och rynkor, förbättra hudens struktur och elasticitet och ger övergripande stöd för hudens strukturella integritet. Det kan också hjälpa hår och naglar att återfå och behålla ett mer ungdomligt utseende. Det är inget undermedel, men det ger för de flesta en markant förbättring enligt en helt ny undersökning.


Markant skillnad på hår och naglar
I en vetenskaplig, dubbelblind klinisk studie som publicerades i Natural Medicine Journal i november 2019 (1), fick 63 personer antingen 1 gram eller 3 gram OptiMSM per dag. Klinisk utvärdering av experter, men även egen bedömning, användes för att utvärdera tillståndet hos hår- och naglar under 4 månaders användning. 

OptiMSM gav statistiskt signifikanta förbättringar i hårets och naglarnas tillstånd enligt bestämning av expertklassificeringen men även av konsumenternas egen bedömning. 

Den högre koncentrationen (3 gram per dag) av MSM gav snabbare och starkare fördelar jämfört till den lägre koncentrationen (1 gram / dag), men även den gav märkbara förändringar. 

OptiMSM gynnar hår- och nagelhälsa genom sin påverkan på kollagen, keratin och elastin, som är viktiga byggstenar för hår och naglar.

Bergstrom Nutritions OptiMSM® är den renaste och enda GRAS-märkta MSM på marknaden (GRAS - Generally Recognized As Safe). OptiMSM är en destillerad, mycket ren MSM. Tillverkningen av OptiMSM sker i USA under mycket strikta former under hela processen. Till skillnad från vanligt kristalliserat MSM, som kan innesluta orenheter och tungmetaller, så är OptiMSM destillerat vilket ger långt mindre partiklar och mindre risk för föroreningar. 

(1) https://www.naturalmedicinejournal.com/journal/2019-11/beneficial-effects-sulfur-containing-supplement-hair-and-nail-condition

Vad handlar den trendiga ketodieten om?

Vad handlar den trendiga ketodieten om?

Vi skall här ge en allmän genomgång om vad ketodieten innebär. Keto-coachen Ivett från Livingketo.se förklarar här på ett enkelt sätt vad det är. Nybörjare gör så gott som alltid fel i början så det kan vara bra att ha någon som hjälper en på traven. Ivett är licensierad coach av Dr Eric Berg som är en av de mest kända hälsogurus på internet. Vi vet mängder av folk som gått ner i vikt på ett sunt sätt och mår bättre efter bara ett par månader på hälsosam keto – utan att vara hungriga. Det finns flera olika förespråkare av keto, varav Bulletproof kanske är den mest kända. Bulletproof introducerade Bulletcoffee med smör och kokosfett (MCT-olja), och senare en mängd olika keto-produkter, bland annat, Brain Octane Oil, kaffe, choklad, kollagen, bars och protein, varav vi har de flesta.

Keto kommer från ordet ketos*. Ketos är tillståndet då kroppen bränner fett istället för socker/kolhydrater. Då bildar levern ketoner (energimolekyler) i blodet som används som bränsle istället för glukos (sockermolekyler). Ketoner består av tre vattenlösliga syror och bildas av fettsyror som tas från kroppens fettdepåer. Processen kallas ketogenes. Mindre kolhydrater och mer fett gör att man håller sig mätt längre. Ivett berättar mer:

"Traditionell keto innebär hög fetthalt, måttlig mängd proteiner och lite kolhydrater. Det finns olika metoder för keto och vi rekommenderar den hälsosamma ketoplanen som inkluderar och främjar stora mängder ekologiska grönsaker, måttlig mängd protein från högkvalitativt kött från gräsätande djur, vildfångad fisk och ägg från frigående höns.

Man skulle kunna tro att en hög fettdiet betyder att man dricker vispgrädde direkt från förpackningen, äter smör med sked eller äter en hög bacon varje dag. Man kan inte ha mer fel när det gäller hälsosam keto. Hälsosam keto förespråkar hälsosamma fetter från nötter och frön, avokado, nötkött, oliver, kokosnötsolja och olivoljor. Man får tänka på att fett har dubbelt så hög energinivå som kolhydrater och protein, så mängdmässigt blir det inte så mycket mer. Meningen är att man på så sätt skall börja bränna kroppens eget fett.

Hälsosam keto rekommenderar att man tar bort alla ”goda saker”: bröd, pasta, kex, müsli, våfflor, pannkakor, kex, socker, söta frukter och grönsaksjuicer, morgonmüsli och bearbetade livsmedel. En mängd recept går att hitta på maträtter enligt keto. Och det finns även massor av fantastiska recept på ketodesserter för de som absolut vill ha det.

Vad har vår mat att göra med vårt totala välbefinnande och hälsa?

Om vår blodsockernivå är normal, betyder det att man har ungefär en rågad tesked socker i blodet. Sanningen är den att en tesked socker till och med kan komma från icke-kolhydratkällor, såsom protein.

En genomsnittlig person konsumerar idag cirka 31 teskedar socker om dagen. Detta skapar en situation som gör att vår kropp måste arbeta hårdare och hårdare för att eliminera allt det socker och kroppen måste pumpa ut 5-7 gånger mer insulin i systemet för att sänka våra sockernivåer. Föreställ dig hur hårt insulin måste arbeta för att ta bort detta enorma överskott av socker från blodet. Det är sinnessjukt!

När man har kroniskt höga insulinnivåer i cirka 13 år eller längre kommer större problem att öka som diabetes, stroke eller hjärtattack.
Diabetes var mycket sällsynt tidigare men idag diagnostiseras fler och fler med diabetes typ 2 och snart kommer 500 miljoner människor på planeten att diagnostiseras med diabetes.

De som påverkas av den vanligaste formen av diabetes (typ 2) återvinner normalt aldrig sin hälsa och blir bara sjukare och sjukare med varje år som går. De kommer att behöva fler och fler mediciner och utveckla fler och fler komplikationer som blindhet, amputationer, njurfel, minnesförlust, demens och död. Visste du att en diabetespatient har 22% större chans att dö i en sjukdom än icke-diabetiker.

På många språk kallades diabetes en gång för ”sockersjukan”.

Insulin är också ett fettlagrande hormon vilket skapar bukfett och övervikt.

Lär dig mer om sund keto med oss!"

Hälsningar Ivett

* Ordet keto är ombildat från tyskan och betyder egentligen aceton. Vid sjukliga tillstånd kan ibland andedräkten lukta aceton under ketos.

Vill du ha ketoprodukter hittar du det här:
Bli basisk snabbt

Bli basisk snabbt

Drickcitronjuice varje morgon.
Gör detta till en vana, på samma sätt som du borstar tänder. 

Gör detta det första du gör på morgonen: Drick ett glas varmt eller rumstempererat rent vatten med denna juice. Det blir skonsammare mot kroppen jämfört med iskallt vatten. Drick det 10 minuter innan du äter någon mat för dagen.

Men vad är det då för magisk dryck vi pratar om?

Ekologisk citronjuice! Rynka inte på näsan nu, för det är kraftfullare än du tror och det finns en mängd fördelar med denna morgondryck för din kropp, hud, hälsa och energi, låt oss gå igenom de viktigaste:

Först och främst: se till att använda ekologiska citroner. Citroner sprayas ganska rejält. Med ekologiska citroner undviker du de bekämpningsmedel som kan ackumuleras. 

Enligt en ledande hälsopublikation, TheAlternativeDaily.com:
"De hälsofrämjande fördelarna med citroner är kraftfulla. I århundraden har det varit känt att citroner innehåller kraftfulla antibakteriella, antivirala och immunhöjningskomponenter. Vi vet att citroner är bra för matsmältningen och rening av lever.
Citroner innehåller citronsyra, magnesium, bioflavonoider, C-vitamin, pektin, kalcium och limonen, vilket bidrar till normalt immunsystem. 
Citroner anses vara en av de mest alkaliska livsmedel du kan äta. Detta är sant att de är sura i sig. Men i kroppen blir citroner faktiskt basiska; citronsyra skapar inte surhet när den väl har metaboliserats. Mineraler i citroner är faktiskt vad som hjälper till att alkalisera blodet och att dricka varmt citronvatten bidrar till att minska den totala surheten, och drar även bort urinsyra från lederna vilket annars kan orsaka smärtsam gikt. Detta minskar smärta och inflammation som många människor känner. Och American Cancer Society rekommenderar varmt citron vatten för att uppmuntra regelbundna. tarmrörelser."

1. Förbättrar matsmältningen:
Citronsaft hjälper till att förbättra matsmältningen och stimulera gallproduktion. Tips: om du har gallbesvär pressa en eller flera citroner eller drick färdig citronjuice så fort du känner av besvären. Citronsaft kan faktiskt även vara ett stöd för halsbränna och matsmältningsbesvär.

2. Ökar energin för dagen:
Även bara doften av citronsaft har visat sig förbättra ditt humör och energinivåer. Plus att de avgiftande effekterna och den alkaliska effekten av ekologisk citronsaft kan förbättra din energi genom att avlägsna gifter från kroppen.

3. Hjälper dig att bränna fett:
Citronsaft hjälper till att förbättra matsmältningssystemet, stöder avlägsnandet av toxiner och ökar energinivån. Viktiga skäl att lägga till citronvatten till din dagliga morgonrutin!

Nackdelar med att köpa och pressa citroner

  • Nu är det säkert många som inte vill köpa in citroner och pressa varje dag, kanske till hela familjen. 
  • De som har köpt en hög med ekologiska citroner märker snart att de möglar ganska fort. Egentligen inget fel med det, för det visar att de inte är fyllda med bekämpningsmedel, men ganska jobbigt när man upptäcker det – ”måste slänga en hel del".
  • En annan sak med att pressa citroner är näringsvärdet även om vi rekommenderar ekologiska citroner. Citroner skeppas när de är omogna och har inte utvecklat alla näringsämnen, det kan ta veckor och månader innan de når affärsdisken, för att sedan lagras hemma. Man vet heller inte vilka jordar de vuxit i, mineralhalten kan variera kraftigt. Ett mycket viktigt mineral är kalium. 


   

Nu har det blivit lättare och billigare att dricka citronjuice.
Nu kan du få äkta ekologisk citronjuice som vuxit på vulkanjordar på Sicilien. Detta gör att citronerna blir extra mineralrika. Citronerna pressas samma dag som de plockas och är därför inte beroende av bivax som många andra citronjuicer. Därför är denna citronjuice också helt vegan. Citronjuicen passar utmärkt till att ersätta din vanliga citron i matlagning, men drick den gärna med lite varmt vatten det första du gör på morgonen för en stärkande morgondryck.

 

Stor studie: omega-3 tillskott reducerar risken för hjärtattack och kardiovaskulär sjukdom


Personer som tar omega-3 tillskott har lägre risk för hjärtattack och andra kardiovaskulära sjukdomar enligt en ny stor analys av flera storskaliga studier av forskare från Harvard som publicerades i Journal of the American Heart Association.

Underlaget inkluderade 130 000 vuxna i 13 randomiserade studier världen över inklusive VITAL-studien, den hittills största randomiserade studien av omega -3 hittills.

Resultaten på just den studien visade att personer som dagligen tog omega-3 tillskott minskade riskerna för de flesta kardiovaskulära sjukdomar, inklusive hjärtattack.

Kopplingen blev speciellt tydlig vid högre doser av omega-3 tillskott. Doser över 840 mg/dag som användes i de flesta kliniska studierna gav ökad minskning av riskerna.

En av författarna av studien vid Harvard Chan School, sa: 
"Denna metaanalys ger de mest aktuella bevisen för effekterna av omega-3-tillskott på risken för flerfaldiga kardiovaskulära konsekvenser. Vi fann betydande skyddande effekter av daglig omega-3-tillskott mot de flesta risker för kardiovaskulära händelser."

Huvudförfattare JoAnn Manson, professor vid Institutionen för epidemiologi vid Harvard Chan School och chef för den stora VITAL-studien med omega-3, tillägger: 

"Även om rekommendationer för folkhälsan bör fokusera på att öka fiskkonsumtionen, genom att använda en generell hjärtvänlig kost, att vara fysiskt aktiv och ha andra hälsosamma livsstilsmetoder, så tyder denna studie på att omega-3-tillskott kan ha en roll hos lämpliga patienter."

Det borde därmed vara slutdiskuterat huruvida omega-3 är bra för hjärta och kärl. 

Miljontals människor upplever kardiovaskulära händelser med fatala hjärtattacker varje år världen över. En reducering av riskerna, oavsett hur liten, kan rädda livet på hundratusentals människor.

Referens: Source: Journal of the American Heart Association (2019). 

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.119.013543

Skydda dina ögon mot det skadliga blå ljuset


Denna vecka är internationella Sleep Awareness Week. Därför ger vi dig nu 15% rabatt på alla våra sömnprodukter*. Det är mycket som kan störa sömnen, ljus bland annat. Blått ljus från digitala enheter och solen omvandlar viktiga molekyler i ögats näthinna till cellförstörare, enligt ny optisk forskning. Antingen bör man titta mindre på digitala enheter såsom datorer och mobiltelefoner, i vissa fall helt, eller skydda ögonen med blåljusblockerande glasögon.

Men det är inte bara digitala enheter som skapar skadligt ljus. LED-lampor, som tagit över efter glödlamporna, genererar mycket blått ljus, och de finns överallt med sitt energirika ljus som snabbt tröttar ut ögonen. Blått ljus undertrycker även kroppens naturliga produktion av melatonin, sömnhormonet, vilket gör det svårare att falla i sömn.

Blått ljus skadar och tröttar inte bara ut ögonen, det stör alltså sömnrytmen avsevärt. Men det är inte bara blått ljus som stör sömnrytmen, det finns även annat ljus som hindrar god sömn, även om det inte skadar ögonen på samma sätt som blått ljus. Det kan också blockeras för bättre sömn.

Processen med blått ljus som beskrivs i studien, som nyligen publicerades i tidskriften Scientific Reports, och utförts vid University of Toledo, kan leda till åldersrelaterad makuladegeneration (gula fläcken).

"Vi exponeras kontinuerligt för blått ljus, och ögats näthinna och lins kan inte blockera eller reflektera det, säger Dr. Ajith Karunarathne, biträdande professor i UT-avdelningen för kemi och biokemi. 

Det är känt att blått ljus skadar synen genom att påverka ögats näthinna. Forskarna försöker hitta metoder som bromsar degenerationen, till exempel en ny typ av ögondroppar. Men även glasögon som stoppar det blåa ljuset. Man har även funnit att E-vitamin skyddar ögat.

Makulärdegeneration skadar fotoreceptorernas celler i näthinnan. Dessa celler behöver molekyler som kallas retinal för att avkänna ljus och utlösa en kaskad av signaler till hjärnan. Man behöver en kontinuerlig tillförsel av retinala molekyler om man skall kunna se. Fotoreceptorer är värdelösa utan dessa retinal, som produceras i ögat. Forskarna fann att exponering för blått ljus orsakar retinal att utlösa reaktioner vilka genererar giftiga kemiska molekyler i fotoreceptorceller. Och dessa är giftiga. Om man lyser blått ljus på näthinnan dödar retinalen fotoreceptorceller."

”Det värsta är”, säger Kasun Ratnayake, en doktorandforskare som arbetar i Karunarathnes cellfotokemigrupp. "att fotoreceptorceller inte regenereras i ögat. När de är döda, är de döda för gott. "

Ingen skadlig effekt sker med grönt, gult eller rött ljus. Men blått ljus kan döda vilken celltyp som helst, alltså inte bara ögats celler.

Forskaren fann dock att vitamin E som är en naturlig antioxidant i ögat och kroppen, hindrar cellerna från att dö. Men allteftersom en person åldrar eller immunsystemet blir undertryckt, förlorar människor förmågan att bekämpa attacken av retinalt och blått ljus. "Det är då den verkliga skadan uppstår", sa Karunarathne.

Labbet mäter för närvarande mätning från tv, mobiltelefon och tablettskärmar för att få en bättre förståelse för hur cellerna i ögonen svarar på det dagliga blått ljuset.

"Om man tittar på mängden ljus som kommer ut ur mobiltelefonen, så är den inte stor och verkar tolerabel, säger Dr. John Payton, gästassisterande professor i UT-avdelningen för kemi och biokemi. "Vissa mobiltelefonföretag lägger till blåljusfilter på skärmarna, och jag tycker att det är en bra idé." Men om man tittar mycket på skärmar, bör man ha något skydd.

För att skydda ögonen från blått ljus, rekommenderar Karunarathne att ha glasögon som kan filtrera både UV och blått ljus ute och undvika att titta på mobiltelefoner eller läsplattor i mörkret.

Vissa optiker kan lägga in UV-filter och blåljusfilter i vanliga glasögon. De tar inte allt ljus, men hjälper till. Har man inga glasögon kan man köpa speciella glasögon som filtrerar bort så gott som allt skadligt ljus. Bra om man sitter mycket framför datorn, mobilen, läsplattan, TV eller har mycket LED-ljus.

"Varje år rapporteras mer än två miljoner nya fall av åldersrelaterad makuladegenerering i USA," sa Karunarathne. "Genom att lära oss mer om mekanismerna bakom blindhet på jakt efter en metod för att hejda toxiska reaktioner orsakade av kombinationen av retinal och blått ljus hoppas vi hitta ett sätt att skydda synen hos barn som växer upp i en högteknologisk värld.

Enzymer - kroppens byggstenar



Många upplever matsmältningsbesvär efter en måltid. De får gaser och blir uppsvällda, trötta och/eller får reflux (halsbränna). En anledning kan vara att kroppen producerar mindre matsmältningsenzymer – i synnerhet med ökad ålder. Dessutom innehåller maten vi äter oftast inte tillräckligt med enzymer. I snnerhet den tillagade. Det är heller inte ovanligt med för lite saltsyraproduktion i magen. Men enzymer hjälper inte bara till vid matsmältningen. De har tusentals funktioner i kroppen. Utan enzymer klarar vi oss inte en sekund. Brister framkallar näringsbrister och besvär.

Vad är enzymer
Man kan jämföra enzymerna med byggarbetare och näringsämnen med byggstenar. Fast de bygger både upp och river ner – de skapar eller bryter kemiska bindningar. Man kan ha alla byggstenar, men utan byggarbetarna, enzymerna, händer ingenting.

Enzymer är proteiner som sätter igång (katalyserar) biljoner kemiska reaktioner i kroppen utan att själva förändras. En cell kan innehålla närmare tusen enzymer. Inga vitaminer, mineraler eller hormoner fungerar utan enzymer. Och vissa enzymer fungerar endast tillsammans med en mineral eller vitamin. Den delen kallas då coenzym.

Vad gör enzymer
Vissa enzymer används för matsmältning medan andra cirkulerar i hela kroppen och utför viktiga uppgifter som att producera hormoner, reglera körtelutsöndringar, balansera pH-nivåer, producera cellulär energi och förstör inkräktare i kroppen. 

Matsmältningsenzymer är ansvariga för att bryta ner protein, fett och kolhydrater vi äter för att ge kroppen de näringsämnen som behövs för att bygga nya ben, muskler, nerver och alla andra celler. Kroppens egna matsmältningsenzymer är mycket kraftigare än de vi finner i naturen. Dessa enzymer bryter ner maten till små kemiska ämnen som kan passera genom tarmväggen. Om osmält föda kommer ner i tarmen sker inget upptag genom cellmembranen. Matsmältningen börjar redan i munhålan där enzymet amylase som finns i saliven börjar nedbrytningen av kolhydrater. Det är därför viktigt att tugga maten ordentligt. En del sväljer maten så gott som otuggad. Helst bör man tugga tills maten blir upplöst, då blir det mycket lättare att smälta maten. Pröva en vecka och se vad som händer. Det krävs en hel del energi för att skapa de enzymer som behövs. Det är därför man kan känna sig seg och trött efter en stor måltid när kroppen arbetar för att smälta maten.

Metaboliska enzymer krävs för varje biokemisk reaktion i alla kroppens 70 biljoner celler varje sekund. De använder spjälkade proteiner, kolhydrater och fetter för att bygga en väl fungerande kropp. De läker skador, reparerar nedbrytning av vävnader och läker även sjukdomar. 

Biokatalysatorerna, enzymerna, accelererar och reglerar processer genom hela kroppen så att de kan utföra en takt som är tillräckligt snabb för att hålla oss vid liv. Ett enda enzym - kolsyraanhydras - hjälper till att konvertera över 36 miljoner koldioxidmolekyler per sekund efter förbränning till en form, som säkert kan transporteras ut ur vår muskelvävnad.

Vår kropp tillverkar triljoner enzymer. Men när vi åldras minskar antalet producerade enzymer så mycket som 13% per årtionde efter puberteten.

Kan öka livslängden?
Många forskare tror att våra kroppar har en begränsad livslängd med total produktion av enzymer. Det upptäcktes genom att minska kaloriintaget till möss – vilket minskade efterfrågan på enzymproduktion för matsmältning – vilket avsevärt förlängde livslängden.

Ett minskat kaloriintag kan då bevara den begränsade enzympotentialen för att hjälpa oss att leva längre. Det vet man. Men – man kan också öka mängden enzymer man konsumerar så att vår kropp inte behöver skapa alla själv och på sikt tömma lagret. När enzymerna tar slut tar livet slut.

Eftersom enzymer är nödvändiga för alla levande växter och djur, inte bara människor, kan enzymer hittas i nästan all mat. Men den mesta av maten vi äter har få eller inga aktiva enzymer av två enkla anledningar: värme (+ 48°) och bearbetning förstör enzymaktivitet, vilket gör enzymerna i maten vi äter snudd på värdelösa i kroppen. Kroppen får då jobba hårdare och förbruka mer energi. 

Det är en bra anledning till att införliva mer enzymrika, råa livsmedel i sin kost – eller ta tillskott. När aktiva enzymer är närvarande i maten, kan kroppen lättare smälta och konsumera måltiden utan att behöva producera alla enzymerna själv.

Det finns fortfarande ett problem. De flesta råa livsmedel som hittas i den lokala mataffären plockades långt innan de var mogna och lastade eller flögs till ett lager för att ligga i dagar eller veckor innan du får ser dem på hyllan i din affär.

Man inte bara förlorar den högsta enzymnivån som enbart kan uppstå när man plockar mogna växter; enzymerna som finns i rå mat minskar med tiden. Det är därför "färsk" frukt blir dålig så fort i skålen på ditt bord - enzymerna är i full färd med att bryta ner den frukt de finns i!

Utan enzymer blir matsmältningen lidande. Energinivån sjunker. Sjukdomar, obehag och kronisk smärta blir vanligare. Med tiden blir antalet enzymer som behövs för att behålla varje väsentlig process i vår kropp, varje ögonblick i vårt liv, otillräckliga.

Enzymer stödjer alltså matsmältning av kolhydrater, proteiner och fett. Det kan även stödja den metaboliska enzymaktiviteten om man tar vissa enzymer mellan måltiderna.

Varför det fungerar
Upplever du ofta matsmältningsbesvär, blir uppblåst när du äter? Kroppen producerar färre matsmältningsenzymer när man åldras. Enzymer som tillskott är oftast utformade för att förbättra matsmältningen av proteiner, fetter, kolhydrater, laktos från mejeriprodukter och cellulosa från grönsaker.

Ond cirkel

Enzymer i kroppen produceras av aminosyror. Om man får för lite eller för dåligt spjälkade proteiner kan inte enzymer skapas vilket resulterar i en ond cirkel.

Forskning har visat att komplettering med matsmältningsenzymer kan främja bättre matsmältning och bättre absorption av näringsämnen från de livsmedel vi äter.

En nedsatt matsmältningsfunktion kan uppstå med den naturliga åldringsprocessen. Komplettering med matsmältningsenzymer kan bidra till att förbättra näringsstatus och stödja hela kroppens hälsa.

Även om det finns tusentals enskilda typer av enzymer, kan alla enkelt klassificeras i några huvudgrupper när det gäller matsmältning. Sedan finns det fler enzymer inom varje grupp. Var och en smälter en viss typ av mat i enklare former som kan absorberas från din tarm in i kroppen:

  • Protease - bryter ner proteiner till aminosyror.
  • Lipase- bryter ned fetter till fettsyror och glycerol.
  • Amylase - bryter ner kolhydrater till enkla sockerarter.
  • Lactase – bryter ner laktos
  • Sucrase – bryter ner socker

Enzymterapi
Alternativmedicinare använder ofta enzymterapi. I princip ersätter man ett eller flera enzymer som saknas i kroppen. Det gäller bara att veta vilka. Ett för stort ämne att gå in på här. Protealytiska enzymer som bryter ner proteiner kan ha en positiv effekt om man tar dem på fastande mage mellan måltiderna. Då går de ut i blodet. Osmält mat kan leda till läckande tarm och små proteinpartiklar i blodet. Exempel på dessa är protease, pepsin trypsin, papain (finns i papaya), bromolain (finns i ananas), med flera. Tar man dem till maten så används de för matsmältning i mage och tarm enbart.

pastedGraphic.png

Magsyra
Saltsyra eller magsyra kan vara ett problem. Både för lite och för mycket. Inte sällan får personer antacider när de upplever magproblem och läkaren tror att man har för mycket magsyra. Så kan vara fallet, men problemet kan istället vara för lite magsyra. Antacider eller protonpumpshämmare som man får i vården neutraliserar magsyran. Maten smälts då inte.

Vid 60-årsåldern producerar kroppen bara halva mängden mot när man var 20 år.

Man kan köpa något i hälsokosten som heter Betain HCL vilket bildar saltsyra i magen tillsammans med vatten, gärna tillsammans med enzymet pepsin. Men helst vill man ha igång produktionen av sin egen saltsyra. Äpplecidervinäger före måltid stimulerar produktionen, zink och salt samt bitterämnen, typ ruccolasallad och malört kan hjälpa till. Drick helst inte till själva måltiden då det spär ut saltsyran.


Referenslista:
Curr Treat Options Gastroenterol. 2003 Oct;6(5):369-374.
Dale Kiefer, 2007. Promoting Optimal Nutrition with Digestive Enzymes, Life Extension.
Altern Med Rev. 2008 Dec;13(4):307-14.
JOP. 2005 May 10;6(3):206-15.
Int J Nurs Pract. 2006 Apr;12(2):110-8.
Digestion. 1991;50:202-11.
Gastroenterology. 1997 May;112(5):1624-34.
J Clin Gastroenterol. 1999 Jan;28(1):3-10.
Curr Treat Options Gastroenterol. 2003 Oct;6(5):369-74.
Pharmacotherapy. 2007 Jun;27(6):910-20.

Är kött verkligen farligt?

Om du gillar rött kött, bacon – och rödbetor - bör du ta detta!  

Vi har bombarderats av artiklar med hot om att rött kött ökar risken för folksjukdomar som cancer, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdomar och minskar livslängden (–2 år). Och detta är absolut ingen propaganda för köttätande, men man glömde ett par saker i rapporteringen. 

För det första: Det handlade om processat kött med nitriter. Det handlar alltså mycket om det röda i köttet, inte enbart om ”rött kött”. 

För det andra: Riskerna är överdrivna. Forskare vid Purdue University har gått igenom alla studier som gjorts och det visade sig att merparten gjorts på människor som redan hade hjärt- och kärlsjukdomar. Många hade visserligen ätit rött kött men man fann inga bevis för att kött var själva orsaken till hjärt-kärlsjukdomar. (1)

För det tredje: Man glömde även rapportera en annan sak: hur man undviker riskerna. Det gäller även de som dricker mycket rödbetssaft, nitratet i rödbetorna kan i viss mån omvandlas till nitriter i munhålan som kan bilda nitrosaminer, dock inte som för processat kött. Det är alltså nitrosaminerna som är den verkliga skurken.

Att äta kött är alltså inget problem, det man skall vara försiktig med är processat kött, korv, bacon, rökt skinka, kassler, salami, julskinka(!) med mera.  Stekt bacon omvandlar mycket lätt nitriter till nitrosaminer. Fast det börjar komma nitritfritt bacon i handeln.

Här är olika referenser i detta ämne. Som synes är detta är inget nytt.

Problemet:
En 15-årig ​​studie av 74 645 män och kvinnor i Sverige visar att konsumtion av rött kött var förknippat med kortare överlevnad (– 2 år) jämfört med vuxna som inte åt rött kött. Men vid bearbetningen av data så förknippades rött kött bara med minskad överlevnad när processat rött kött konsumerades (charkprodukter)! 

[American Journal Clinical Nutrition 16 juli, 2014]

1993 rapporterade forskare i Tyskland att risken för hjärncancer ökade 11 gånger bland dem som konsumerade charkuterivaror (konserverade med nitriter). 

[International Journal of Cancer 20 februari, 1993]

År 1994 rapporterades det att risken för barnleukemi var starkt associerad (9,5 gånger större) bland barn som åt varmkorv. [Cancer Causes Control 5 mars, 1994]

Livsmedel som visar sig innehålla flyktiga nitrosaminer inkluderar charkuterier, främst bacon, öl, vissa ostar, fettfri torrmjölk och ibland fisk. C-vitamin tillsätts ibland dessa livsmedel för att begränsa bildandet av oönskade flyktiga nitrosaminer. 

[Cancer Research maj 1983]

Lösningen:
Experiment som genomförts under 1970 och 1980 visade entydigt att C-vitamin spontant minskar nitrosaminbildning. [International Journal Vitamin Nutrition Research 1984]

En nyligen genomförd studie visar att tillskott av vitamin C i charkuterier kan kompensera för produktion av nitriter i köttkonserver. [Journal Food Science juli 2014]

Effektiviteten hos C-vitamin att förhindra nitrosaminbildning hos människan har demonstrerats i både kliniska och populationsstudier. [International Journal Vitamin Nutrition Research 1989]

En blodprovsstudie utförd i Kina visade att det geografiska område där cancerdödlighet var högst korrelerad med de högsta nivåerna av nitrit i blodet och det lägsta intaget av C-vitamin. [IARC Science Publication 1987] 

Marsvin som inte producerar eget C-vitamin som de flesta andra djur gör, gjorde sig inte av med nitrosaminer så snabbt när de inte fick C-vitamintillskott.  [Carcinogenesis April 1984]  På grund av en genetisk mutation många generationer sedan, är människor i samma situation - de kan inte syntetisera C-vitamin naturligt. 

E-vitamin i kombination med C-vitamin förebygger nitrosaminbildningen ytterligare. [IARC Science Publications 1978] 

Se även:

http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Kemiska-amnen/Skadliga-amnen-vid-tillagning/Skadliga-nitrosaminer1/

(1) https://www.purdue.edu/newsroom/releases/2016/Q4/nutrition-data-review-shows-red-meat-has-neutral-effect-on-cardiovascular-disease-risk-factors.html

4X större chanser att gå ner i vikt

4X större chanser att gå ner i vikt

4X större chanser att gå ner i vikt med en av naturens få verkliga superfoods som bränner fett.

Dess egenskaper har…

  • Bekräftats av två dubbelblindstudier
  • Hyllats av kulturer runt om i världen i över 3000 år
  • Använts som skönhetsmedel av historiska skönhetsdrottningar

Aktivera din viktminskning
Det är lätt att gå upp flera kilon under vintern – det är långt svårare att bli av med dem fram till sommaren.

Denna helt naturliga Superfood har bevisats bränna fett och öka upp ämnesomsättningen. 

Vad är detta för Superfood?

SVARTKUMMIN
Ökar dina chanser att gå ner i vikt fyra gånger med en av naturens få riktiga superfoods som har visat sig bränna fett.

Svartkummin är inte samma kummin som vi använder i matlagningen idag, denna har andra egenskaper och smak.

Den gamla viktminskningsmetoden som hyllats runt om i världen.
Bibeln, Koranen och traditionell kinesisk medicin rekommenderar ALLA detta naturmedel. ”Den botar allt utom döden”, står det i gamla skrifter om svartkummin. Hur det är med det låter vi vara osagt, men…

458 publicerade studier bekräftar det som ett av de mest effektiva naturmedel som finns.

Den har använts framgångsrikt i över 3300 år.

Cleopatra använde den som skönhetsmedel. Drottning Nefertiti applicerade den på sitt hår och sina naglar för att lägga på glans och styrka. Hippokrates (den moderna medicinens fader) föreskrev det för matsmältning och viktproblem.

Och dessutom:

En tesked svartkumminolja per dag före varje måltid kan hjälpa till med att bli av med kroppsfett!

Kroppen är en maskin och den bränner bränsle mer effektivt när den får rätt olja.

Det tog inte lång tid för människor att inse att svartkumminolja kunde användas för viktkontroll. Under senare år har forskare lärt sig mer om förhållandet mellan svartkummin och fettförbränning.

Studier visar att svartkumminolja före varje måltid ökar fettförbränningen med 4X!

År 2015 visade sig svartkumminolja fyrdubbla kvinnors fettförbränning i en dubbelblind studie.

"Vi pratar om en dubbelblind, placebokontrollerad, randomiserad klinisk studie, med 50 överviktiga kvinnor. Deltagarna delades slumpmässigt in i en NS-oljegrupp (n = 25) och en placebogrupp (n = 25). Alla kvinnor fick samma standardiserade diet. "[1]

Hälften av kvinnorna gavs totalt 3 gram Nigella Sativa-olja varje dag (Nigella Sativa är det latinska namnet för svartkummin).

Oljan delades upp i 1 grams kapslar per dos (kapslar för att inte upptäcka smaken) och kvinnorna tog en 30 minuter före varje stor måltid.

Kvinnorna i placebogruppen gjorde detsamma, men de fick solrosolja utan att veta om det (i kapslar).

Inom 8 veckor förlorade kvinnorna som tog svartkumminolja före varje måltid 4 x mer fett än kvinnorna i placebogruppen. [2]

Gäller det bara kvinnor?

Nej, en liknande studie utfördes på män mellan 30 och 45 år. Återigen delades männen i två grupper ...

Behandlingsgruppen: män som fick svartkumminolja varje dag.

Kontrollgruppen: män som fick placebo.

Männen som fick svartkumminolja upplevde omedelbar viktminskning!

Studien fann att "i behandlingsgruppen så försvann klagomål relaterad till fetma runt midjan redan första veckan; mycket signifikant minskning av kroppsvikt, midjemått och systoliskt blodtryck ...". [3]

Dessa män (som fick svart svartkumminolja dagligen) förlorade en betydande mängd fett och omfång runt midjan.

Slutsats: oavsett om du är man, kvinna eller mus, så har svartkumminolja i flera studier visat sig kunna hjälpa till att bli av med ohälsosamt kroppsfett mycket snabbare än normalt.

Detta är dock inte en överraskning. Det är heller inte något nytt, svartkumminolja har hjälpt människor att bränna fett i århundraden, det är först nu vi äntligen förstår hur det fungerar ...

Hur fungerar svartkummin?

Det gör den på minst fyra sätt:

1.) Svartkumminfrön innehåller höga halter av fytosteroler. Fytosteroler är växtfetter som liknar djurfettkolesterol. När de intas, begränsar fytosteroler bland annat hur mycket kolesterol som absorberas av kroppen.

2.) Den dämpar begäret efter snabba kolhydrater och man slipper svängningar i humöret beroende på blodsockerbalansen.

3.) Svartkummin innehåller även extremt höga mängder oljesyra (oleic acid). Denna fettsyra är orsaken till att olivolja ofta rekommenderas för personer som försöker gå ner i vikt. Men titta på det här ...

Svartkummin innehåller 2500 % mer oljesyra än virgin olivolja (20,8 g per 100 g olja, jämfört med 0,8 g per 100 g)!

Denna fettsyra är mer effektiv när det gäller att använda fett som bränsle, vilket naturligtvis innebär att man bränner mer fett, snabbare. Det accelererar även fettförbränning i muskelcellerna, vilket bidrar till viktminskningen.

4.) Svartkummin är särskilt effektiv, då den kombinerar fytosteroler med CLA (konjugerad linolsyra) på ett naturligt sätt. Studier har visat att kombinationen av dessa ämnen är synnerligen effektiv i att minska kroppsvikten, även i extrema fall.

Bara genom att regelbundet konsumera svartkumminolja, kan du kontrollera dina begär och titta på när övervikten minskar.

Det bästa sättet att konsumera svartkummin för viktminskning?

Att äta svartkumminfrö kan vara en intressant upplevelse på olika sätt, men det enklaste och mest koncentrerade, förutom det nyttigaste, sättet att ta svartkummin är i oljeform. Du kan hälla oljan i ett glas vatten, söta den med honung, blanda det i din salladsdressing eller tillsätta det efter wokning eller stekt mat som en extra krydda, dock inte steka i. Du kan naturligtvis också ta det rakt av på en sked, vilket de flesta föredrar efter ett tag, den har en distinkt kryddig smak.

Ta en tesked en stund före varje måltid. Du kommer inte att rasa ner i vikt, men det är ändå inget bra sätt att gå ner i vikt på. Det är en stadig viktnedgång man är ute efter. Lägg gärna om matvanorna under tiden så håller du i det.

Varje droppe svartkumminolja är fylld med hälsofrämjande näringsämnen.

En viktig medicinsk tidskrift publicerade en studie som systematiskt granskade litteraturen för växter som orsakar viktminskning och upptäckte att svartkumminolja var ett av de mest effektiva naturliga fettförbränningsmedlen på planeten. [4]

Det är en mycket imponerande aptitdämpande metabolism-booster. Kliniska tester visar att den hjälper till att avskaffa symtom som glömska, hög aptit, sömnlöshet och till och med slöhet hos överviktiga män – vilka alla är kopplade till metabolismen.

Svartkumminfrö i form av olja har många fördelar för människokroppen förutom viktminskning. Att ta oljan istället för frön, pulver eller piller ger det en styrka som du inte kan få i någon annan form. Hela frön ger inte tillnärmelsevis samma näringsinnehåll, då de är svåra att smälta och tillgodogöra sig.

Varje droppe olja är som att svälja hundratals svarta kumminfrön. 

Den är fylld med näringsämnen och lätt att ta varje dag.

Det finns många svartkumminoljor på marknaden, men väldigt få av dem uppfyller den kvalitetsnivå som du vill ha. När du väljer svartkummin, se till att du får en som extraheras från Nigella Sativa (rena svartkumminfrön) och som är GMO-fri och ekologisk – om du kan få tag i det.

Viktigast av allt, håll dig borta från märken som extraherar sina oljor med värme. Detta skadar näringsämnena i fröet. Det kan vara svårt att veta, för även om det står kallpressat så utvecklar all vanlig pressning värme.

Man vill bara ha fröoljor som har varit äkta kallpressade, vilket innebär att ingen värme alls användes för att extrahera oljan. Se upp dock. Även kallpressning kan innebära friktion som kan skada de mycket känsliga näringsämnena.

PERFECT PRESS™ gör världens renaste oljor utan någon som helst värmeutveckling genom en speciell patenterad process. Plus att de är noga med att lagra dessa känsliga oljor i flaskor gjorda av en speciell typ av flaska som håller oljan fräsch under långt längre tid än vanliga flaskor, även mörka sådana...

Varför Mironglas?
Efter att svartkummin blivit PERFEKT PRESSAD från tusentals ekologiska, non-GMO-frön, buteljeras den direkt i Miron glasflaskor.

Oljor härsknar snabbare än de flesta tror, ​​så att lagra dem korrekt är mycket viktigt. Svartkumminolja kommer i en glasflaska som blockerar allt skadligt ljus. Plastflaskor är otänkbart. Flaskan behöver inte stå i kylskåp. Den håller sig i minst ett år i rumstemperatur, oftast längre. 

Det finns bara en flaska som uppnår detta:

Mironflaskan.
Mironflaskan skyddar känsliga produkter från ljusets skadliga inflytande.

I årtionden har forskare visat att exponering för ljus snabbt bryter ner lipider – fetter – även i frånvaro av syre (dvs. i förseglade behållare). Eftersom fröoljor huvudsakligen består av omättat fett, är ljus särskilt skadligt för dem.

När dessa fetter bryts ner härsknar de snabbt. Det försämrar inte bara smaken och aromen av olja, den omvandlar faktiskt en näringsrik produkt till en skadlig för människokroppen. Härskning kan försämra näringsämnena i oljan och kan till och med producera giftiga föreningar som är förknippade med svåra, långsiktiga hälsoeffekter.

Det är därför, även om oljor pressas utan värme, friktion eller överexponering för syre, så måste de fortfarande lagras ordentligt i glas som inte kan penetreras av UV-ljus.

När du använder vår mycket speciella Perfect Press™ svartkumminolja, kan du vara säker på att varje droppe är så frisk och näringsrik som när den pressades från fröet, tack vare dessa speciella Miron-flaskor.

Till produkten »

1. http://suppversity.blogspot.ca/2016/04/nigella-sativa-quadruples-fat-loss.html

2. Namazi, Nazli, et al. "Oxidative Stress Responses to Nigella sativa Oil Concurrent with a LowCalorie

Diet in Obese Women: A Randomized, DoubleBlind Controlled Clinical Trial." Phytotherapy Research

29.11 (2015): 1722-1728.

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20724766

4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23777875

Näring för huden

Näring för huden

 



Låt oss först fastslå att detta är en näringscréme inte en ren skönhetscréme! Näring är extremt viktigt för hudens hälsa och utseende. Många dyra kosmetikapreparat innehåller endast 1-5 % av verksamma ingredienser. Den återstående delen är ämnen som utgör basen i crémen. Bioticas formuleringsteam har lyckats producera en koncentrerad créme som innehåller mer än 50 % verksamma näringsämnen för huden. Det anmärkningsvärda är att crémen fortfarande kvarhåller en silkeslen kosmetika som huden snabbt absorberar utan att lämna några rester. Denna créme innehåller verkligen ”näring för huden”. En kraftigt verkande blandning av näringsämnen för huden med alla egenskaperna hos ett skönhetsmedel.

ANVÄNDNING

Super Créme används både som dag och nattkräm. Bäst för torr och normal hud. Applicera generöst på kvällen över hela ansiktet, eller på utvalda delar av huden. Kan användas av både män och kvinnor.

HUR DEN FUNGERAR

  1. SKYDD: Fria radikaler (från UV-strålning eller miljögifter, eller som ett resultat av droger, tobaksrök eller andra gifter) orsakar ett förtidigt åldrande av huden och är den huvudsakliga anledningen till rynkor. Kraftfulla antioxidanta i crémen hjälper till att neutralisera effekterna av fria radikaler i och på huden.
  2. HUDSTRUKTUR: Andra ingredienser är ämnen för hudens uppbyggnad och utslätning – samt näringsämnen som huden behöver för reparation.
  3. FUKT: En grupp av ämnen gör huden len och elastisk genom att bevara och återfukta.

INNEHÅLLSINFORMATION

PERSISKT SILKESTRÄD är en mycket exklusiv ingrediens som ger silkeslen hud och som utvinns ur barken på det persiska silkesträdet. Det räknas som en av de mest dyrbara, exklusiva, effektiva och eftertraktade ingredienserna för hudvård.  Bygger upp collagenet och stärker upp huden, föryngrar ögonkonturen, minskar synligt fina rynkor, lyfter upp ögonlocken (med 45%) och reducerar ”kråksparkar”.

DARUTOSEDE från asiatisk klibbstjärna, mjukgör huden, ökar elasticiteten och minskar inflammationer.

ASTAXANTHIN mikroalgen med kraftigt skyddande verkan på huden. Dess höga antioxidanta verkan skyddar cellmembranen i huden samt DNA, neutraliserar fria radikaler och skyddar huden mot skadlig UV-strålning. Den förbättrar elasticiteten och är dessutom fuktbevarande. Ger produkten dessa svagt persikoröda färg.

RESVERATROL är en mycket stark hudantioxidant som finns i skalen (huden) hos åtskilliga växter och frukter och är dess främsta skydd mot UV-strålning, svamp och andra gifter. 

HYALURONSYRA är en naturlig komponent i hudvävnaden som fungerar som en vätskebindande komponent. Hyaluron binder upp till tusen gånger sin vikt. Tänk på skillnaden mellan en druva och ett russin. Den jobbar främst på ytan för att hålla huden fuktig, men vi använder en speciell form som heter natriumhyaluronat med mindre molekyler som tränger längre in i huden än vanlig hyaluronsyra.

BROMELAIN är ett enzym som finns i ananas, vilken reducerar inflammationer och pösig hud. Det tonar också huden.

ALOE VERA återfuktar huden, reducerar påsighet och rehabiliterar snabbt skador från solexponering och andra hudskador (extrakt 200:1).

HUD MATREKINER peptider (korta aminosyror) som aktiverar nybildande (tillväxtfaktorn) och läkande samt skyddande av hudceller. Förbättrar bildandet av collagen. De små molekylerna (peptider) gör det möjligt att penetrera huden.

THERMUS THERMOPHILUS mikrorganismer från djuphavet (två kilometer under ytan) som skyddar enzymer, DNA och celler mot fria radikaler, sol, UV och annan skadlig påverkan som gör huden torr. En riktigt exklusiv hudvårdsingrediens.

BETAKAROTEN hjälper till att återställa naturligt hudpigment och göra huden mer len och elastisk. Det är en bra hudantioxidant som skyddar mot solskador.

COENZYM Q10 är nödvändig för bildandet av nya, friska hudceller. Det är också en kraftig antioxidant som förhindrar rynkor.

A-VITAMIN (retinol palmitat) är en antioxidant som förser huden med kraftigt skydd mot bildandet av rynkor och andra solskador.

C-VITAMIN är en annan kraftig hudantioxidant. Den reducerar rödflammighet i huden och är effektiv för fina linjer och rynkor. C-vitamin stimulerar läkandet av skadad hud - utan det kan inte kroppen forma kollagen, hudens strukturella komponent. 

E-VITAMIN förhindrar för tidigt åldrande av huden genom att skydda hudcellernas membran från skador.

Bakterier - lösningen på hudproblem


Kan det vara så att våra krav på hygien har skapat ett ännu större problem; precis som antibiotika har gjort. Vi behöver en viss bakterieflora på huden som skyddar oss mot skadliga inkräktare. Dagens tvålar, schampo, handsprit och andra hygienprodukter avlägsnar detta skydd. Vi får gärna vara rena, men inte sterila.

AOBiome är ett forskningscenter i Cambridge, USA som fokuserar på att studera den hälsopåverkan som vårt moderna leverne kan orsaka. De har tittat på vår moderna miljö där vi överöses av steriliseringsmedel, kemikalier, ytbehandlingsmedel, antibiotika m.m. vilka alla skapar en obalans, en så kallad dysbios, i vår bakterieflora på huden, alltså inte bara i tarmen som antibiotikan gör. 

Genom att studera kulturer som t.ex. Amishfolket, som helt avsagt sig moderna uppfinningar och jämföra dem med vissa Schweiziska bergsbyar där befolkningen lever på naturliga gårdar men ändå använder sig av modern hygien, kunde man se att endast 7,2% av Amishbarnen kunde diagnostiseras med atopi (anlag till allergi) medan 25,2% av de Schweiziska barnen fick det. Detta kan jämföras med Schweiziska barn som lever i städer där 44,2% utvecklade atopi. 

AOBiome tror starkt på kopplingen mellan bakterier och hälsa då vi ser att inflammatoriska sjukdomar ökar drastiskt.

Kväve livsviktigt

Kväve är nödvändigt för allt liv. En av nyckelkomponenterna i kväve är kväveoxid (NO) som lätt kan passera cellmembran. Men då detta ämne reagerar mycket lätt med andra ämnen, förbrukas det snabbt i kroppen. Kväve har en förmåga att kunna samverka med nästan alla proteiner. Som ett exempel har kväveoxid en förmåga att förändra nervsystemets signalöverföring i hjärnan.

Kväve är förhållandevis välstuderat när det gäller reglering av blodflödet, vars upptäckt förärade en svensk Nobelpriset 1998. Nitroglycerin har använts för att behandla bröstsmärtor till följd av otillräckligt blodflöde sedan 1878. Detta har nu utvecklats till att använda kväveoxid som hjälper blodkärlen att vidgas varmed blodtrycket sjunker, vilket minskar hjärtats påfrestning samt hjälper till att öka blodflödet och hjärtats syretillförsel. 

Kväve är mycket viktigt för att reglera inflammation. Låga halter av kväveoxid nedreglerar inflammation genom att hämma de ämnen som bildar inflammation i kroppen. Idag används NO-NSAID, ett icke steroid antiinflammatoriskt läkemedel för att hämma inflammationer. Dessa frisläpper kväveoxid i kroppen för att hämma inflammationer. Det har dock andra negativa effekter.

AO+ Mist innehåller en bakteriestam som heter Nitrosomonas eutropha eller Ammoniak-Oxiderande bakterier (AO-bakterier). Dessa bakterier använder ammoniak som sin enda källa till energi och producerar kväveoxid och nitrit av ammoniaken. Tack vare dess unika egenskaper har dessa bakterier både direkt och indirekt inverkan på och i den mänskliga kroppen. 

Den omstrukturerar bakteriefloran, inklusive lokal minskning av sjukdomsbakterier, producerar anti-inflammatoriska ämnen och vidgar kärlen. AObiome har kunnat visa på en korrelation med AO-bakterierna och en minskning av bakterier som normalt förknippas med sjukdom, inklusive gul stafylokock och Propionibacterium acnes. Dessa bakterier förknippas med eksem och akne. 

AOBiome håller just nu på att studera bakteriestammen Nitrosomonas eutropha i sex olika kliniska studier för behandling av akne, behandling av dermatit, eksem, behandling av rosacea, allergisk rinit (inflammation i nässlemhinnan), mot migrän och högt blodtryck. 

De har än så länge inte haft ett enda fall av biverkningar.


Skonsamma hudprodukter.

AO+ Mist är den enda kommersiellt tillgängliga produkten där man lyckats bevara bakterierna för allmänt bruk. Nu kan du ta del av dem i Sverige genom oss och tillverkaren Mother Dirt. Dessa bakterier är mycket känsliga för konserveringsmedel och rengöringsmedel och tillverkaren har därför också utvecklat en serie hud- och hårvårdsprodukter som inte skadar de känsliga AO-bakterierna.


 

ARTIKEL 31-40 AV 49. «Föregående 3 4 5  Nästa »  | Visa alla