Vitaminer.nu - Vitaminer och kosttillskott
ADVENTS FETASTE UTLOTTNING

Bra fettval i jul
Vi är nu framme vid andra advent. Advent är en tid då vi tillbringar mycket tid i våra kök för både bak och matlagning. När det gäller matlagning är fetter något som används på daglig basis och det gäller att välja rätt.

STHL har tagit fram en rad olika produkter lämpliga för matlagning och stekning med tanke på din hälsa. Här kommer några feta tips!

Missa inte veckans utlottning med vinster från STHL, läs mer längre ner.

Ghee
Detta är något som du kanske känner igen. Ghee är klarat smör, vilket innebär att man avlägsnat alla mjölkproteiner och vätska. Detta gör att man får ett stabilare fett för stekning och upphettning.

Talg
Talg är något du brukar ge till småfåglar under vintern i form av talgbollar. Men visste du att även du kan använda talg i din matlagning? Fördelarna med talg är att det är ett mättat fett, stabilt vid höga temperaturer. Perfekt för stekning av den goda köttbiten eller vid fritering.

Avokadoolja
Nu till en riktigt bra vegetabilisk olja. Denna avokadoolja är kallpressad och ekologisk. Den har en mild och nötig ton i smaken och passar perfekt i sallader. Tack vare sin höga rykpunkt (250°C) är avokadoolja också ett bra val för att steka mat i vid högre temperaturer! En rolig olja att göra egen majonnäs på.

Äppelcidervinäger
Bra matlagning kräver ofta lite syra för god smakbalans. Äppelcidervinäger har även sina hälsofördelar då det hjälper till att stabilisera blodsockret och hjälper matsmältning. Perfekt i advents- och juletider.

Detta är en ekologisk äppelcidervinäger där ”modern” finns kvar från fermenteringsprocessen. Används som bas till en dressing eller ringla över en sallad. Gör din egen måltidsdryck. Tillsätt några teskedar i ett glas vatten för att hjälpa magen ta hand om den goda maten.

Veckans adventspriser
Denna vecka har tre personer chansen att vinna varsitt STHL-kit med Ghee, Avokadoolja och Äppelcidervinäger.

För att ha en chans att vinna vill vi att du går in på vår facebook och/eller instagram och kommenterar inlägget som handlar om STHL-produkterna. Skriv i din kommentar ett svar på frågan "Vilken är din favoriträtt till jul?"

Vi behöver ditt bidrag senast 10 december.

Dragningen görs av oss på vitaminer.nu och endast vinnarna meddelas efter dragningen och priserna skickas ut 1-2 veckor senare. Beslut om vinnare kan inte bestridas.

För dig som är sugen på att köpa STHL-produkter har vi denna vecka 15% rabatt, klicka här.