ATPro i gruppen Funktion / Ketos hos Bättre Hälsa AB (583)
ATPro

ATPro

Bättre Hälsa

ATPro passar för dig som är kroppsbyggare eller idrottsman, eller för dig som vill hjälpa dina muskler, och för dig som har muskelbesvär.

Artnr: 583
310 kr
Lägg i önskelista

Produktinformation

Efter 50-årsåldern börjar man förlora 1-2% av muskelmassan (sarkopeni grek. brist på kött), och samtidigt minskar styrkan i samma takt. Vid 60-årsåldern minskar styrkan med 3% per år. Mellan 20 och 80 kan man tappa runt 40% av muskelmassan och 30% bara mellan 50 och 80 år. Med allt stillasittande framför, dator och TV kommer det att utgöra ett av våra stora hälsoproblem i framtiden, kanske långt innan man ens gått i pension. I USA räknar man med att 45% av den äldre populationen lider av sarkopeni och 20% är funktionellt handikappade till en kostnad av 26 miljarder dollar. Ökningen stiger exponentiellt med åldern.

Om man inte motverkar detta blir man mer eller mindre handikappad och kan till sist inte resa sig upp från stolen eller gå på toan själv. Trapporna blir ett oöverstigligt hinder och man kan inte ut och gå matkassarna blir för tunga. Det accelererar dessutom eftersom man fortare tappar muskler och styrka när man inte kan röra sig en ond cirkel som är svår att bryta i sådant läge.  Fallolyckor med benbrott blir också vanligare när man inte orkar stöda sig ordentligt. Styrketräning är effektivt.

Många muskelbyggare använder också Betain och Beta-alanin. Krom och ALA reglerar insulinhalten och bidrar till normala blodsockervärden.

Man vet att aminosyran l-leucin kan hjälpa till vid muskeluppbyggnad. En studie visade att kombination l-leucin, l-karnitin, kreatin och vitamin D ökade kombinationen av muskelsyntes, muskelstyrka och fysisk aktivitet med närmare 64%.

D-Ribose är en kolhydrat som behövs för att producera energi. D-ribose, såväl som kreatin, utgör komponenter av ATP, kroppens energi. Tillsammans arbetar kreatin och D-ribose synergistiskt, dvs dessa komponenter samarbetar för att ge större effekt än om de tas som enskilda kosttillskott. D-Ribose används för att bygga muskelns energimaskin och kreatin används som bränsle. Utan D-Ribose kan inte Kreatin utnyttjas till fullo. Utöver dessa näringsämnen har vi tillsatt k
rom som behövs när insulin binder till cellerna och receptorerna för kolhydrater (kreatin o, ribose)  samt alfa-lipon som skydd för receptorerna.

Användning

Man laddar musklerna genom en matsked i ett glas vätska två-tre gånger om dagen på fastande mage under minst en vecka. Drick omedelbart. När musklerna väl laddats kan intaget reduceras till 10 g/dag.

Doser: 30
Form: Pulver
Förpackning: 300 gram
Rekommenderad daglig dos: 1 skopa (10 gram)
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information: Kosttillskott, ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej

Innehåll

Näringsinnehåll per dosMängd per dosDRI %
Kreatin4 gram-
D-Ribose3 gram-
Krom 75 mcg188%
Alfa-Liponsyra (ALA)25 mg-
Betain1 gram(Beta-Alanin kan orsaka hudstickningar)
Beta-alanin1 gram
Karnitin 1 gram
L-Leucin1 gram

Ingredienser:

Alfa-liponsyra, Kreatinmonohydrat, D-ribose, L-karnitintartrat, betain (från sockerbetor), beta-alanin, l-leucin, krompikolinat.

Kundomdömen

Se fler varor

Focus
Focus Brain Support innehåller näringsämnen, i höga doser, och med hög kv...
349 kr
Köp!
Citronjuice från Sicilien EKO
Äkta ekologisk citronjuice från Sicilien. 1 liter.
89 kr
Köp!
Kaliumcitrat
Kaliumcitrat från Bättre Hälsa i vegetabiliska kapslar. 90 kapslar. 45 doser.
119 kr
Köp!
Bättre Hälsa MCT Pulver 300 g
295 kr
Köp!
Bättre Hälsa C8 MCT Olja
Bättre Hälsa MCT-olja 500 ml.
289 kr
Köp!

Andra köpte även

Q10 200 mg + Selen + E Green Line
Produktionen med Q10 minskar med åren, och är således extra viktig när man bli...
395 kr
Köp!
Complete Probio 30 dagar
Complete probio har ändrats till 30 kapslar. Kapslarna har blivit dubbelt så starka s...
419 kr
Köp!
Magnesiumglycinat
Magnesiumglycinat är ett vänligare alternativ för magen. Vissa kan vara känsli...
179 kr
Köp!
Mega Vital Advanced
Mega Vital Advanced 900 ml
419 kr
Köp!
D-Mannose
D-Mannose (kolhydrat från Björk) tillsammans med tranbärsextrakt
319 kr