Calmag Cold + Kalium i gruppen Kosttillskott / Vitaminer & Mineraler / Mineraler / Kalcium & Magnesium hos Bättre Hälsa AB (1021)
Calmag Cold + Kalium

Calmag Cold + Kalium

Bättre Hälsa
Calmag + Kalium Kallrörd 150 gram
Artnr: 1021
259 kr
Lägg i önskelista

Produktinformation

Calmag + kalium är en synergistisk blandning av kroppens viktigaste mineraler. I en portion Calmag + Kalium får du i dig hela 500 mg magnesium, 250 mg Kalcium, 200 mg kalium och även 500 mg C-vitamin.

Med en helt ny teknologi som utvecklats för oss behövs inte vattnet kokas. Häll bara upp ett glas kallt vatten och strö sakta en 1,5 tesked över, rör om och drick! Denn Calmag behöver du inte späda ut, vänta på att den skall kallna eller dricka varm. Dessutom är den inte lika sur som annan Calmag. Detta är vår nya favorit.

Magnesium

Grunden i Calmag + Kalium är magnesium. Magnesium ingår i över 300 enzymatiska och vi måste få i oss detta essentiella näringsämne varje dag. Magnesium behövs för musklers och nervers normala funktion. Här har vi en rejäl dos som gott och väl täcker ditt dagliga behov. 

Stress, sportande och kaffedrickande är exempel på aktiviteter som dränerar magnesium i kroppen. Kalcium är också en synergist denna mineral. Det betyder att tar du kalcium behöver du också magnesium för att kunna ta upp kalciumet, för mycket kalcium minskar upptaget av magnesium, det är balansen som är viktig. Kalcium finns i ett överskott i den normala svenska födan, där magnesium tyvärr är en bristvara. Här får du 2 delar magnesium och 1 del kalcium.

Kalcium

För att kunna ta upp magnesium behövs också kalcium. Kalcium bidrar till ett normalt skelett och en normal tandhälsa. Det bidrar också till nervernas normala funktion. Här har vi en liten del kalcium för att hjälpa kroppen ta upp magnesiumet utan att bli för mycket så att magnesiumupptaget hämmas.

Kalium

Kalium fungerar också som en synergist till magnesium och kalium. De jobbar ihop som elektrolyter. Det innebär att det är elektriskt laddade joner som kroppen använder för att reglera vätskebalansen. För att magnesium skall kunna tas upp behövs också kalium. 

Användning

Calmag + Kalium passar utmärkt på morgonen när du behöver återställa vätskenivåer efter en natts sömn, det hjälper även kroppens energimetabolism under dagen. Ta den efter ett arbetspass eller ett träningspass när du behöver fylla på vätska och mineraler. Den passar även utmärkt innan läggdags för att lugna nerverna.

Fyll ett glas med kallt vatten. Ta en rågad tesked (1,5) och strö sakta i glaset så att det inte klumpar sig. Rör om och vänta tills vätskan blir helt klar. Calmag + Kalium är inte smaksatt utan smakar svagt syrligt och lite mineraler. Den går ganska enkelt att dricka för de flesta.
Doser:23
Form:Pulver
Förpackning:150 gram
Rekommenderad daglig dos:1,5 tesked (6,5 g)
Ursprungsland:USA
Vegansk:Ja
Förvaring:Förvaras i rumstemperatur oåtkomligt för barn.

Innehåll

Näringsinnehåll per dosMängdDRI %
Magnesium500 mg133%
Kalcium250 mg31%
Kalium200 mg10%
C-vitamin500 mg625%

Ingredienser:

Askorbinsyra, magnesiumcitrat, kalciumglukonat, kaliumcitrat.

Kundomdömen

Se fler varor

Super Zyme
Super Zyme innehåller matsmältningsenzymer utvunna ur växter. Enzymerna är ...
224 kr 249 kr
Arginin
Arginin ger ökad nivå av kväveoxid, vilket utvidgar blodkärlen. 1998 års ...
259 kr
Vild Oregano Olja Ekologisk
Vår nya oreganoolja är är dubbelt så koncentrerad mot tidigare. Tidigare inneh...
295 kr
Saltkapslar
Saltkapslar från Bättre Hälsa. 120 kapslar. 60 doser.
119 kr
B2 Green Line
B2-vitamin Green Line 100 kapslar
149 kr

Andra köpte även

Complete Probio 30 dagar
Complete probio har ändrats till 30 kapslar. Kapslarna har blivit dubbelt så starka s...
419 kr
Q10 200 mg + Selen + E Green Line
Coenzym Q10 hjälper till att frigöra energi och kallas därför för cellern...
379 kr
Mega Vital Advanced
Mega Vital Advanced 900 ml
395 kr
Magnesiumglycinat
Magnesiumglycinat är en produkt med bis-glycinat, ett vänligare alternativ för mage...
179 kr
D-Mannose
D-Mannose (kolhydrat från Björk) tillsammans med tranbärsextrakt
319 kr