Kosttillskott / Green Line

Kosttillskott / Green Line

CurcuMix Green Line
Curcumix är nu förbättrad med Boswellia. 60 kapslar.
199 kr (279 kr)
Köp!
Focus
Focus Brain Support innehåller näringsämnen, i höga doser, och med hög kv...
289 kr (349 kr)
Köp!
ImmunoMix Green Line
ImmunoMix är en sammansättning av Epicor®, svampkomplex, samt zink och selen.
250 kr (295 kr)
Köp!

Det började med att kunder hörde av sig och sa att de fick problem med magen när de tog kapslar. Vi trodde först att det kunde vara vitaminerna i sig, men de borde inte ge problem. Sedan hörde vi oss för, och det visade sig att det var de som tog många kapslar som fick besvären.

Först sa vi till kunderna att de skulle ta isär kapslarna och hälla ut pulvret i vätska. Men varför använda kapslar då, kunde man ju reflektera över.

Till slut fattade vi att det inte var själva vitaminerna och mineralerna, det var alla tillsatsämnen och själva kapslarna i sig, som då tillverkades av cellulosa.

Många är känsliga för tillsatsämnen, fyllnadsämnen, färgämnen, tablettslagningsmedel och cellulosan i kapslarna. I synnerhet om de tar många.

Så vi gjorde om hela vår serie med vitaminer och mineraler.

Istället för stearinsyra, stearater, kiseldioxid, titandioxid, sötningsmedel, färgämnen och cellulosa som fyllnadsmedel använder vi enbart ekologisk alfalfa – och ingenting annat.

Faktum är att vi använde så lite som möjligt av dessa ämnen, men om vitaminerna utgör 100 mikrogram så måste man fylla med 500 milligram av något annat. Vanligt är mikrokristallin cellulosa, men även stearater, vilket är stearinsyra som finns i vanliga ljus. Kanske inget man vill ha i magen.

Dessa kemiska fyllnadsmedel används, dels för att fylla ut kapseln, men också för att det blir enklare att tillverka. Vi har helt plockat bort fyllnadsmedlen och ersatt dem med ekologisk alfalfa, som även ger ett avsevärt näringstillskott. Detta gör visserligen att kapslarna tar tre gånger så lång tid att tillverka och dyrare, men vi har ändå lyckats hålla ner priserna rejält förhållandevis.

Då en del kan få problem av cellulosan i kapslarna har vi även bytt kapseln till en som är gjord av tapioka, från kassavaroten. Många kapslar innehåller nämligen, förutom cellulosa, även smakämnen, sötningsmedel och färgämnen, ibland till och med titandioxid.

Det finns dock vissa produkter i Green Line-serien som inte innehåller alfalfa, då de ej behövs eller kan fyllas ut med något, magnesium till exempel. Ämnet i sig fyller ut kapseln helt. Dessa hamnar dock i serien ändå, då syftet med Green Line är att undvika alla fyllnadsämnen så mycket som möjligt. Färgen på innehållet i kapseln kan variera med innehållet. Mängden alfalfa kan variera stort, från 50 mg till 400 mg.

Alfalfa betyder ”alla födors fader” på arabiska. Araberna använde det för att föda upp sina hästar. Alfalfans rötter tränger djupt ner i marken och suger upp mineraler och spårämnen som andra växter inte når. Alfalfa är rik på vitaminer och enzymer, den är mycket proteinrik och innehåller lika mycket betakaroten som morötter.

Alfalfa är alltså ett koncentrerat näringsämne i sig. Det innehåller även höga halter av naturligt vitamin B, C, D, E och en viktig källa till vitamin K. Det innehåller mycket fibrer, och dessutom är den antioxidant. Alfalfa tycks även ha en avgiftande verkan och binder cancerframkallande ämnen i kroppen och tarmen och för ut dessa.

Extrakt av alfalfa har inte samma problem som färska groddar vilka en del kan ha svårigheter med.

Tapioka som kapseln är gjord av, är välsmakande stärkelse från kassavaroten, även känd som yucarot. Tapioka som i sig är näringsrik används i matlagning i Afrika, Västindien och Asien. Den är helt glutenfri och innehåller ingen cellulosa vilket gör att den används istället för vetemjöl.

Cellulosa och karragen är vanliga ämnen i kapslar som många reagerar mot. Karragen (E407) är en slembildande alg som är vanlig som förtjockningsmedel, till exempel i 37% grädde, men ej 40%, och även i glass. Den används nu även vid tillverkningen av kapslar. Problemet är att många får mag och tarmproblem av karragen som kan liknas vid IBS eller laktosintolerans.

Cellulosa, oftast som mikrokristallin cellulosa, i kapslar kan en del reagera mot. Det tillverkas av bomull som behandlats med syra. Kroppen har inte några enzymer som bryter ner cellulosa och vissa kan få en del reaktioner mot detta om man tar flera kapslar på en gång.

Nu har vi eliminerat alla dessa problem i och med Green Line-serien.