ImmunoMix Green Line i gruppen Funktion / Immunsystem hos Bättre Hälsa AB (1090)

ImmunoMix Green Line

Bättre Hälsa

ImmunoMix är en sammansättning av Epicor®, svampkomplex, samt zink och C-vitamin.

 

Artnr: 1090
295 kr
Lägg i önskelista

Produktinformation

EpiCor började i USA med att en farmare i slutet på 1800-talet noterade att boskap som fick rester med fermenterad surmjölk såg ut att må bättre än de som bara fick korn.

Efter kriget 1945 beslöt han sig att utsätta sin teori för ett riktigt test. Han utformade en speciell fermenteringsprocess med jästkultur som han sedan gav boskapen.

Resten är historia och företaget han startade blev USAs största tillverkare av speciella fermenteringsprodukter för att öka boskapens immunförsvar.

Men det slutade inte där. Vi rullar fram till 1998. Ledningen noterade att personalen som jobbade med, och direkt utsattes för denna jästkultur inte var så sjuka, jämfört med övriga på kontoret. De beslöt sig då för att även göra en studie med de som jobbade direkt med produkten på fabriksgolvet och kontorsarbetarna. Och mycket riktigt, det var en drastisk skillnad. De som jobbade med produkten och fick i sig den med luften och på andra sätt hade ett starkare immunförsvar. Blodprover visade att de hade ökad aktivitet hos de vita blodceller som kallas mördarceller och lägre nivåer av pro-inflammatoriska tecken samt flera andra tecken på ökat immunförsvar än hos kontorsjobbarna. Utan att för den skull överstimulera immunförsvaret. Ledningen beslöt sig då för att utveckla produkten för människor och efter flera års kliniska försök såg EpiCor dagens ljus.

Vad är Epicor?

EpiCor produceras med hjälp av en jästkultur som tillförs kulturen enligt en patenterad process. Produkten förses med ett överflöd av syre för optimal tillväxt, och då den är som mest näringsrik minskas syrenivån. Detta stressar kulturen och den reagerar genom att anpassa sig varmed den börjar producera skyddande ämnen. Produkten torkas och standardiseras sedan till EpiCor.

Ingen jäst

EpiCor-fermentat är INTE jäst; det är så mycket mer! Jästen försvinner helt i processen. Jästen användes för att sätta igång processen med att framställa EpiCor, men precis som andra matprodukter gjorda genom jäsning (såsom öl, vin eller bröd), så är EpiCor något helt annat än jäst.

Vad innehåller Epicor?

EpiCor innehåller vitaminer, mineraler, proteiner, fibrer, omättade fettsyror, flavonoider och andra naturliga polyfenoler, aminosyror, samt en hel del andra näringsämnen. Den är även en utmärkt antioxidant.

EpiCor har utfört 7 publicerade studier som bekräftar dess effektivitet.

Svampkomplex

Vi har naturligtvis tillsatt EpiCor i vår ImmunoMix men även ett komplex med svampextrakt av Cordyceps, Maitake och Shiitake för att förstärka effekten ännu mer.

På ön Okinawa utanför Japan finns det fler +100-åringar än någon annanstans. De lever på en lågkaloridiet som så gott som alltid innehåller svamp, såsom de vi har i ImmunoMix. Svampar har en enorm motståndskraft mot bakterier och mögel och andra inkräktare. Vi kan ta del av denna egenskap. De svampextrakt vi har tillsatt har använts i tusentals år i Asien.

Cordyceps ansågs en gång i tiden så värdefull av kineserna att den enbart fick konsumeras av kejsaren. Han blev över 100 år och fick även barn vid denna ålder. Det finns en uppsjö med studier som visar dess många välgörande effekter.

Maitake betyder ”dansande svamp” i Japan. Man tror den fick sitt namn efter att folk som hittade den ute i det vilda dansade av glädje, så nyttig anses den vara där. Maitake är en adaptogen och reglerar obalanser i kroppen som kan uppstå av stress, vilket annars kan framkalla sjukdomar. Den har använts i tusentals år i Asien, men först nyligen blivit populär hos oss.

Shiitake vars namn kommer från trädet den växer på shii och take som betyder svamp. Den är inte bara en god matsvamp, den är även mycket nyttig och kan skydda immuncellerna från inflammationer enligt en ny studie. Det är den mest studerade och dokumenterade svampen av alla.

Vi har även tillsatt zink och selen som stödjer ett normalt immunförsvar.

Doser:30
Form:Kapslar
Förpackning:60 kapslar
Kapsel:Plantcaps
Rekommenderad daglig dos:2 kapslar
Vegansk:Ja
Förvaring:Förvaras torrt i rumstemperatur, oåtkomligt för barn

Innehåll

NäringsinnehållMängd per dos
EpiCor500 mg
Maitake extrakt150 mg
Shiitake extrakt75 mg
Cordyceps extrakt75 mg

Ingredienser
Epicor, fermenterad jäst, Maitake (Grifola frondosa), Shiitake (Lentinula edodes), Cordyceps (Cordyceps sinensis).

Kundomdömen

Se fler varor

Ease Halsspray
Ease halsspray. 29 ml
195 kr
Q10 120 mg Green Line
Coenzym Q10 Green Line 120 mg
295 kr
Collagen Protein-peptider
Kollagen är ett fiberprotein som finns i stor mängd hos alla däggdjur. Kollagen fin...
295 kr
MG Magnesium Spray
Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler och behövs för över 300 enzym...
295 kr
Gurkmeja Ingefära EKO
Gurkmeja 75% och ingefära 25% som ekologisk och RAW i pulverform.
149 kr

Andra köpte även

Complete Probio 30 dagar
Dr Mercola Complete Probio 60 kapslar
395 kr
Q10 200 mg + Selen + E Green Line
Två studier visar att Q10 i kombination med selen gav 54 % minskade risker för att ...
349 kr
Magnesiumglycinat
Magnesiumglycinat är en produkt med bis-glycinat, ett vänligare alternativ för mage...
169 kr
Mega Vital Advanced
Mega Vital Advanced 900 ml
395 kr
D3 4000 IE
D3 4000IE är en extra stark D3 (kolekalceferol) som passar bra för oss i mörka...
165 kr