Lipsomal | Vitaminer | Vitaminer.nu

Hjärtat i liposomal inkapslingsteknik handlar om liposomer, men exakt vad är det? Här är en sammanfattning av vad liposomer är, hur de fungerar och hur de görs. Ordet liposom kommer från grekiskan: lipo, fett; soma, kropp, en sfärisk fettkropp helt enkelt. 

I huvudsak består liposomal inkapslingteknik av mikroskopiska, hälsosamma fettpartiklar som består av fosfolipider (från lecitin) tillsammans med vattenlösliga vitaminer och mineraler. Denna teknik har använts under många år som ett sätt att leverera små mängder av terapeutiska ämnen till specifika vävnader i kroppen, utan att påverka andra delar av kroppen. 

Närokällan Liposomal B12 5000 mcg 250 ml
Vitamin B12 är ett viktigt vitamin för människokroppen och är viktigt för...
395 kr
Köp!
Närokällan Liposomal C-vitamin 250 ml
Närokällan Liposomal C-vitamin innehåller 1000 mg lättupptaglig C-vitamin, med...
349 kr
Köp!
Närokällan Liposomal Glutation 250 ml
Glutation i en avancerad liposomal beredning. Glutation kan vara svårt för kroppen att t...
449 kr
Köp!
Aurora Mega Liposomal C 2000 mg 480 ml
Aurora Mega Liposomal C-vitamin 2000 mg
519 kr
Köp!
Aurora Mega Liposomal C dospåsar 32 st
Aurora Mega Liposomal C-vitamin i smidiga dosförpackningar
529 kr
Köp!
Altrient Liposomal C-vitamin
Nu äntligen får du C-vitaminets alla fördelar. Kliniska tester av den världsk&...
649 kr
Köp!
Aurora Mega-Liposomal Glutation+
Aurora NutraScience har en unik patentskyddad flerstegsprocess för sin högkvalitati...
649 kr
Köp!
Aurora Mega-Liposomal Curcumin + C-vitamin
Aurora Mega-Liposomal Curcumin ger dig en hög dos curcumin med hög upptagningsförm&...
495 kr
Köp!
Dr. Mercola Liposomal C-vitamin
Liposomal C-vitamin i kapselform från Dr. Mercola.
fr. 259 kr
Aurora R-ALA Complex
Aurora Mega-Liposomal R-Alpha Lipoic Acid ™ (ALA) är skapad av naturlig fosfatidylkolin...
529 kr
Köp!
Aurora Liposomal B-Complex+
Aurora har utvecklat en av marknadens mest potenta B-komplex med höga doser B-vitaminer.
Au...
519 kr
Köp!
Dr. Mercola Liposomal C-vitamin för Barn 30 kapslar
Detta är en liposomal C-vitamin för barn i en liten kapsel.  En dos på 125 mg ...
195 kr
Köp!
Aurora Liposomal CoQ10/PQQ
Aurora Nutrascience arbetar med en unik egenutvecklad flerstegsprocess för att producera Lipo...
529 kr
Köp!
Dr. Mercola Liposomal CoQ10 100 mg
309 kr
Köp!
Aurora Liposomal Vitamin D3/K2+
Liposomal D3/K2+ från Aurora. 5000 IE liposomal D3-vitamin per dos.Mega-liposomal vitamin D3/...
399 kr
Köp!


Hur fungerar det?
Liposomer bildar mikroskopiska bubblor gjorda av lager av speciella typer av molekyler som kallas fosfolipider. De sluter sig som en liten boll runt näringsämnet och bildar ett skyddande membran, mycket likt den typ av membran som omger cellerna i kroppen. De blir närmast identiska. Detta membran stänger ute ämnen från utsidan som kan förstöra ämnena på insidan. Utsidan är hydrofil (vattenälskande) och kan alltså föras med i blodet. Insidans lager är hydrofob (vattenavstötande) och kan alltså forsla med sig innehållet till cellerna. 

För många år sedan upptäckte forskare att dessa liposomer kunde fyllas med läkemedel och näringsämnen. Membranet skulle hålla inne ämnet i fettkulan medan tillskottet intas och skulle inte släppa ut det förrän den hade nått avsedda vävnader eller kroppsdelar – helt enkelt en bärare av näringsämnen. 

Denna smått fantastiska teknik fungerar på grund av ett naturfenomen som faktiskt gör livet som vi känner det möjligt. Detta är det naturliga beteendet hos fosfolipider som bildar små bubblor när de befinner sig i en vattenlösning under rätta förhållanden. Dessa små bubblor kallas "liposomer" och blir automatiskt fyllda med vattenlösningen som de befann sig i innan de bildades. Så, till exempel, när fosfolipider befinner sig i en vattenlösning med C-vitamin så blir de fyllda med C-vitamin – om än i ytterst liten storlek, men i desto större mängd. Dessa små bubblor av liposomalt C-vitamin förblir intakta tills de levereras till den rätta delen av kroppen. 

Flera olika hälsosamma ämnen, såsom vitaminer, mineraler och andra kosttillskott kan kapslas in i de liposoma membranen. De är utformade inte bara för att skydda näringstillskott från nedbrytande förhållanden i miljön de befinner sig, utan även att leverera näringsämnen på ett målinriktat sätt till specifika delar av kroppen.
 

Hur tillverkas liposomala C-vitaminer?
För att tillverka dessa högst sofistikerade kosttillskott skapas en blandning bestående av essentiella fosfolipider (främst fosfatidylkolin; samma ämne som cellmembranet består av) och natriumaskorbat av farmaceutisk kvalitet; den form av C-vitamin som kroppen bäst tycker om. I nästa steg sprutas denna blandning genom ett strålmunstycke under tryck på en specialkonstruerad formplatta. Det höga trycket är vad som orsakar fosfolipiden att bilda liposomer. Dessa liposomer är så otroligt små att de bara kan ses genom ett elektronmikroskop. Ju mindre de är, desto bättre, eftersom detta innebär att de är mer lämpade att röra sig snabbt och effektivt till sitt mål innan de släpper ut sitt innehåll där det gör mest nytta. Storleken är från 25 till 200 nanometer. En nanometer är en miljon gånger mindre än en millimeter. 

Ett optimalt system för levererande av vitaminer
Liposoma näringsämnen är utformade för att leverera vitaminer och näringsämnen direkt till de delar av kroppen som mest behöver det. Denna typ av liposom inkapslingsteknik är det mest eleganta och effektiva orala leveranssystem som någonsin har utvecklats. Den har länge använts inom läkemedelsindustrin. Nu är det dags att denna teknik används för att förhindra sjukdomar från första början. 

Dessa små liposomer fyllda med vitaminer och mineraler ger ett perfekt transportsystem av ett antal olika skäl. De kommer snabbt att navigera sig igenom matsmältningssystemet. De kräver inte någon matsmältningsaktivitet eftersom de snabbt absorberas i tunntarmen intakt in i blodet. De kommer att levereras direkt till de celler som först och främst behöver det i kroppen. Detta är mycket mer effektivt än tabletter vilka tenderar att oxidera, neutraliseras och även avvisas innan de ens når cellerna som behöver dem. 

De kraftfulla och icke-nedbrutna liposoma vitaminerna och mineralerna kommer att absorberas och metaboliseras av cellerna, utan användning av fyllningsmedel, bindemedel, gelatin, sötningsmedel, färgämnen, smakämnen eller kapselmaterial som vanligtvis används i andra kosttillskott. 

Bättre Hälsa/Vitaminer.nu har under många år varit ledande i sitt utbud av liposomala produkter och erbjuder idag ett brett spann av produkter. Några av de varumärken vi erbjuder inom detta område är Närokällan, Altrient och Aurora.