Magnesiumbisglycinat i gruppen Kosttillskott / Vitaminer & Mineraler / Mineraler / Kalcium & Magnesium hos Bättre Hälsa AB (1398)
Magnesiumbisglycinat

Magnesiumbisglycinat

Bättre Hälsa

Vår magnesiumbisglycinat tillverkas med den patenterade kelateringsmetoden, TRAACS®, vars kvalitet säkerställer superbt upptag. Studier visar att denna form har högre upptag än övriga former. Glycin reglerar pH-halten i tunntarmen vilket ökar magnesiumbisglycinatens löslighet och upptag. Det reducerar även magnesiumets benägenhet att reagera med fytin och andra ämnen som binder magnesium och blockerar dess upptag.

Artnr: 1398
195 kr / 95 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i önskelista

Produktinformation

Magnesium är ett av våra viktigaste mineraler som deltar i över 600 enzymreaktioner och säkert 200 enzymer till för att kunna aktiveras. Samtidigt är det ett av de mineraler vi ofta har brist av. En av anledningarna är, förutom bristen i jordarna, att magnesium kan vara svårt för kroppen att ta upp.

Därför har vi valt att använda magnesiumbisglycinat. Det anses ha bäst upptag av alla magnesiumformer. Dessutom är den vänligast mot magen. Enklare och billigare former av magnesium ger sämre upptag och kan orsaka lös mage eller diarré. Glycin reducerar magnesiumets benägenhet att attrahera vatten då glycinet tar upp platsen där vatten normalt skulle binda sig, vilket reducerar den laxerande effekten som ofta märks med andra former. Man kan då ta större mängd eftersom man kan tolerera det bättre. 

Magnesiumbisglycinat är bunden till aminosyran glycin som neutraliserar pH-halten hos magnesium, gör den mer löslig och ger därmed bättre upptag genom tarmen med ökad biotillgänglighet. Magnesiumbisglycinat är bunden till två glycinmolekyler, därav namnet
bis- som betyder två.

Man kallar det en kelatering när en aminosyra binds till en mineral, grekiska ordet chela betyder klo, vilket innebär att ämnet (glycin i detta fall) griper tag i och omfattar mineralen. Då kallas den även en organisk mineral och kroppen känner igen den som mat och tar upp den. Magnesium splittras från glycinet och bildar en jon (elektriskt laddad atom) som kan tas upp via tarmens jonkanaler och aminosyrakanaler och användas av cellerna.

I och med att magnesiumet är bundet till två glycerinmolekyler så blir det mindre elementärt magnesium i en kapsel än andra former (elementärt är själva grundämnet). Detta kompenseras genom bättre upptag, mindre magproblem och nyttigt glycin. Magnesiumglycinat har ca 10-12% elementärt magnesium, resten är glycin. Produkter med magnesiumbisglycinat med mer elementär magnesium är ”buffrad” med andra sorters magnesium för att öka magnesiumhalten, ofta med magnesiumoxid, vilket har ca 60 procents magnesium men ger bara 3–4 procents upptag. 

Aminosyran glycin är mycket nyttig i sig. Den är en del av kroppens främsta avgiftningsämne, glutation, som används av levern för att avgifta kroppen. Den är även del i formandet av kollagen, vilket ger den dess elasticitet. 

Vår magnesiumbisglycinat tillverkas av Albion med den patenterade kelateringsmetoden, TRAACS®, vars kvalitet säkerställer superbt upptag. Studier visar att denna form har högre upptag än övriga former. Glycin reglerar pH-halten i tunntarmen vilket ökar magnesiumbisglycinatens löslighet och upptag. Det reducerar även magnesiumets benägenhet att reagera med fytin och andra ämnen som binder magnesium och blockerar dess upptag. Ett av våra absolut bästa magnesiumtillskott. Lite dyrare än andra, men kompenseras av bättre upptag.

Doser: 40
Form: Kapslar
Kapsel: Vegetabilisk (pullulan)
Rekommenderad daglig dos: 3 kapslar
Vegansk: Ja
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
Information: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Innehåll

Innehåll per dos:Mängd% DRI
Magnesiumbisglycinat1500 mg
 - varav magnesium150 mg40%

Ingredienser: magnesiumbisglycinat (Albion TRAACS®), tapiokastärkelse, vegetabilisk kapsel (pullulan).

Kundomdömen

Kampanjvara

Kampanj:
Kampanjstart:
2020-06-27, 23:30
Kampanjstopp:
2020-08-01, 23:59

Se fler varor

BIO GREENS
Bio Greens innehåller koncentrerade, basbildande näringsämnen med naturliga am...
395 kr
Köp!
C-vitamin 500 mg
C-vitaminet är buffrat (syraneutraliserat) och således skonsamt för magen. 
119 kr
Köp!
Daily Fitness
Daglig näring för barn och äldre. Innehåller alla vitaminer och mineraler i 3...
295 kr
Köp!
AMINO-ESS
AMINO-ESS innehåller alla aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv och som dä...
189 kr
Köp!
Mega Vital Advanced
Mega Vital Advanced 900 ml
419 kr
Köp!

Andra köpte även

ZoneRx Chocolate Meal Bar Styckvis
ZoneRx meal bars. Ger 3 timmars garanterad mättnadsgaranti. 
39 kr
Mitomix Double Chocolate Bar Styckvis
Mitomix är en "bar" som är skapt för att stödja dina mitokondrier. Mitomix ser...
35 kr
Köp!
Magnesiumglycinat
Magnesiumglycinat är ett vänligare alternativ för magen. Vissa kan vara känsli...
179 kr
Köp!
Bio-Vassle 500g
Ekologiskt vassleprotein, perfekt för dig som tränar och/eller som behöver tillskot...
109 kr 249 kr
MåBättre Multivitamin
MåBättre Multivitamin.
180 tabletter.
Allt-i-ett -tidsfördröjd utsöndri...
349 kr
Köp!