Sleep tape 5 månader | Vitaminer.nu
Förpackning med Sleep tape 5 månader
Förpackning med Sleep tape 5 månader

Sleep tape 5 månader

Sömntejp för 5 månaders förbrukning
Artnr: 1939
249 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Lägg i önskelista

Produktinformation

Här får du sömntejp med 5 månaders förbrukning. Perfekt om fler personer i familjen vill använda det.

En bra sömn är avgörande för en bra hälsa, hög energi och allmänt välbefinnande. Hur vi andas när vi sover är av största vikt, eftersom vår kropp då läker, reparerar och återhämtar sig. Att sova med öppen mun skapar en obalans mellan syre och koldioxid och orsakar hyperventilering, vilket leder till syrebrist och orolig sömn.

Då det inte är lätt att hålla koll på din andning när du sover, säkerställer användandet av Sleep Tape™ att din mun förblir stängd under natten så att andningen bara sker in och ut genom näsan.

Fördelar med att använda Sleep Tape

Att tejpa munnen på natten är ett synnerligen enkelt, men ändå väldigt kraftfullt verktyg. Vanliga kommentarer är att man vaknar piggare, sover lugnare, inte vaknar på natten och behöver mindre sömn.

 • Undvik hyperventilering – Om du sover med öppen mun innebär det per automatik att andningen överstiger kroppens behov. Denna hyperventilering skapar en obalans mellan syre och koldioxid och ger upphov till syrebrist.
 • Håller din mun stängd – Att tejpa munnen på natten är ett enkelt sätt att säkerställa att munnen är stängd och att andningen sker in och ut genom näsan. Utan någon större kostnad får du andningen att jobba för dig under sömnen, istället för emot dig.
 • Vakna upp utvilad – Näsandning är första steget till bra andningsvanor. Näsandning när du sover ökar chanserna att din kropp kan slappna av och få den vila och återhämtning den behöver.
 • Ger en djup sömn – Orolig sömn är vanligt bland de som andas genom munnen på natten. När vi uppfattar hot och faror öppnar vi automatiskt munnen. Det är en nedärvd reaktion sammankopplat med vårt kamp/flykt/frys-system. För att få en djup sömn behöver vårt kamp/flykt/frys-system gå ned på sparlåga, vilket vi uppnår mycket lättare när munnen är stängd.

Snabbfakta

Material

Nonvowen Rayon, fri från latex

Känslighet

Allergivänligt

CE-märkning

Sleep Tape är CE-märkt

1 remsa

10 cm x 2,5 cm

Sleep Tape 5M

154 remsor (5 månaders förbrukning)

Hur använda?

Du kanske tycker det låter barbariskt eller får obehagskänslor bara av blotta tanken på att tejpa igen munnen. Det är en ganska vanlig reaktion när man får höra om det för första gången, vilket är fullt förståeligt. Vår andning är ju grunden för vårt liv och är andningen hotad ja då är hela vårt liv hotat.

Kan jag inte andas fritt genom munnen kommer jag inte få tillräckligt med luft, tänker du kanske – och känner hur paniken kommer krypande. Obehaget är oftast en mental blockering och efter att ha provat en kort stund upptäcker de allra flesta att det är helt ofarligt. Om du känner obehag börja då istället med att tejpa munnen på dagtid, exempelvis 15 minuter framför tv:n under några kvällar, för att vänja dig vid den förändring som sker i kroppen. När du känner dig trygg med tejpen och det förändrade andningsmönstret blir det naturligt att prova nästa steg med muntejpning på natten.

 • Tejpa på längden eller tvären – Sleep Tape kan appliceras antingen på längden eller tvären. En del användare upplever att tejpning på längden, från näsan och ned mot hakan, känns mindre läskigt då det blir en glipa på vardera sidan så att det går snabbt att ta bort tejpen om behov skulle uppstå.
 • Var uthållig – När du vaknar upp kanske tejpen inte sitter kvar. Det är vanligt att vi drar bort tejpen i sömnen första, andra och kanske tredje natten. Rådet är att vara uthållig och fortsätta tejpa munnen. Tejpa minst en vecka, eller allra helst fyra veckor innan du utvärderar.
 • Tejpa en stund innan läggdags – Om du känner obehag kan du tejpa munnen en kvart före läggdags, under några kvällar, för att vänja dig.
 • Få din partner att också tejpa – Även om det inte har världens största erotikfaktor går det ju alltid att kramas först och sedan tejpa munnen. En del har valt strategin att vänta med att tejpa munnen tills partnern somnat. Men kanske kan du även få din partner att tejpa munnen?

Tips och råd

Några generella tips när det gäller att tejpa munnen på natten.

 • Förbättra andningen på dagtid – Är andningen kraftigt försämrad på dagtid (genom munnen, snabb, ytlig, orytmisk, full av gäspningar, suckar, harklingar, snorar och andra ljud, övre delen av bröstkorgen rör sig, ofta täppt i näsan m.m) så är bra att jobba med att förbättra andningen på dagtid. Så som vi andas på dagtid så andas vi på natten.
 • Ta det i steg – Man får inte syrebrist av att tejpa munnen och bara andas genom näsan. Tvärtom, näsandning ger en bättre syresättning. Det som däremot kan ske är att övergången från mun- till näsandning går för snabbt, ungefär som om man aldrig joggat förut och ger sig ut och joggar i full fart – det tar inte lång tid innan man får andnöd och tvingas stanna eller sakta ned rejält. Träna därför på att ha munnen stängd så ofta som möjligt på dagtid.
 • Jag blir livrädd bara av tanken på att tejpa – Det är fullt förståeligt och blir du jättestressad bara av tanken på att tejpa munnen på natten, gör det inte. Börja då istället med att tejpa munnen på dagtid, exempelvis en kvart framför tv:n under några kvällar, för att vänja dig vid den förändring som sker i kroppen. När du känner dig trygg med tejpen och det förändrade andningsmönstret blir det naturligt att prova nästa steg med muntejpning på natten.

Innehåll

Vanliga frågor om produkten

Se fler varor

Medveten Andning bok
Boken Medveten Andning är en enkel och praktisk självhjälpsbok skriven för dig...
220 kr
Köp!
Sleep Tape 1 månad
Sömntejp för användning vid sömn. Förhindrar munandning.
59 kr
Köp!
Relaxator Andningstränare
Relaxator är en "andningstränare", en liten behändig apparat som hjälper dig a...
350 kr
Relaxator
Relaxator är en "andningstränare", en liten behändig apparat som hjälper dig a...
295 kr
Köp!
Broschyr 28 dagars Medveten andningsträning
För att hjälpa dig komma igång med att förbättra dina andningsvanor ä...
59 kr
Köp!

Andra köpte även

Sleep Tape 1 månad
Sömntejp för användning vid sömn. Förhindrar munandning.
59 kr
Köp!
Närokällan Super C 60 kapslar
Innehåller 10 olika former av mineralaskorbater samt nyponpulver.

239 kr
Köp!
Närokällan Mega Multi Advanced 900 ml
Mega Multi Advanced 900 ml.

449 kr
Köp!
Närokällan Mega Multi Boost 900 ml
Mega Multi Boost 900 ml.

Bäst före September 2023.
379 kr 459 kr
Köp!