Vetegräsjuicepulver EKO i gruppen Kosttillskott / Greens / Greens-Alger-Aloe hos Bättre Hälsa AB (1222)
Vetegräsjuicepulver EKO

Vetegräsjuicepulver EKO

Bättre Hälsa
Vetegräsjuicepulver i en förpackning på 150 gram från Bättre Hälsa.
Artnr: 1222
295 kr
Lägg i önskelista

Produktinformation

Här har du ett fantastiskt näringsrikt juicepulver från vetegräs som skonsamt torkats. Det blir många, många gånger mer koncentrerat. 25 kilo juice blir ett kilo pulver. Problemet med själva gräset är att näringen i vetegräset är innesluten i celler och vi klarar inte av att smälta den cellulosa som cellväggarna består av.

Vetegräspulver är en fantastisk källa till vitaminerna A, C, K och E samt mineralerna järn, zink, selen, mangan, magnesium, kalcium och framförallt kalium. I vetegräs finns över 100 nyttigheter och om det odlas ekologiskt i jordarna suger det upp hela 90 mineraler, vilket alkaliserar en sur kropp.

Vi kan också nämna att det innehåller 19 aminosyror. Liksom alla plantor innehåller det även klorofyll (här extra mycket, ända upp till 70%), ett grönt färgpigment som är växternas blod, nästan identiskt med vårt eget blod, fast det innehåller magnesium istället för järn. Vilket är bra för oss, för mycket järn är direkt skadligt. 4 cl vetegräsjuice motsvarar klorofyllet i ca 1,2 kg grönsaker.

Går vi vidare i listan hittar vi glutation vilket levern behöver för detox; och mycket riktigt, vetegräs används för sin renande effekt. Dessutom innehåller den superantioxidanten SOD (superoxidismutas) vilket är kroppens främsta antioxidanta. Och betakaroten samt andra karotenoider. Och då har vi inte ens pratat om alla enzymer den innehåller.

Om man inte äter minst ett halvt kilo frukt och grönsaker varje dag, så kan man fylla på med någon näringsrik och antioxidant greensprodukt. Vetegräs är ett fantastiskt komplement.

Odlingen

Vårt emeraldgröna vetegräs odlas ekologiskt i Utah, USA, på mycket mineralrika jordar som urspungligen var gamla havsbäddar. Hemodlat vetegräs kommer aldrig att innehålla lika mycket mineraler. Utan mineraler kan inte vitaminerna utnyttjas. Dessutom har risken för mögel eliminerats med denna metod, hemodlat kan lätt drabbas av mögel.

Gräset skördas när näringen är som högst och pressas inom några timmar till juice som inom några minuter snabbt torkas till pulver under bara en eller två minuter genom en unik bioaktiv CO2-extraheringsprocess med en maxtemperatur på 40°. Då bevaras alla enzymer och näring. Vetegräs innehåller inget gluten.

Juicen är 20 gånger mer näringsrik i förhållande till gräspulvret, dessutom innehåller det ingen cellulosa och fibrer som kan orsaka en hel del magbesvär. En rågad tesked juicepulver innehåll samma mängd näring som en hel bricka (30x20 cm) med hemodlat vetegräs – som dock inte på långa vägar innehåller samma mängd mineraler.

Vetet sås på senhösten, sedan täcker snön det och gräset börjar inte växa förrän på våren. Under tiden har det växt långa rötter som suger upp näringen långt ner i jorden.

Ta helst vetejuicepulver på fastande mage, börja lite försiktigt och trappa upp. Utrensningseffekten kan bli markant annars.

Ekologisk: Ja
Form: Pulver
Förpackning: 150 g
Portioner: ca 37
Rekommenderad daglig dos: Blanda 4 gram (2 tsk) med valfri vätska
Ursprungsland: USA
Vegansk: Ja

Innehåll

Näringsinnehåll per 100 g
Energi361 kcal /1511 kJ
Fett3 g
Kolhydrater47 g
varav sockerarter9 g
Protein37 g
Salt975 mg

Ingredienser: 100% Ekologiskt vetegräsjuicepulver (Triticum aestivum).

Kundomdömen

Se fler varor

Mineral Komplex
11 mineraler, inklusive spårmineraler. Mineralerna och spårelementen kelateras verkligen...
179 kr
Köp!
Nypon Nässla
Strandnypon 75% Nässla 25%Bättre Hälsas Nypon Nässla är en häls...
129 kr
Köp!
Calm+ ZLP Paket
Vi har tagit två av våra mest rogivande produkter och kombinerat dem i ett paket. Pakete...
494 kr
Köp!
CurcuMix Green Line
Curcumix Green Line nu ännu mer potent med Boswellia. 60 kapslar.
279 kr
Köp!
Shizuoka Matcha Te Ekologisk
Matcha är ett fint, pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistisk...
275 kr
Köp!

Andra köpte även

Complete Probio 30 dagar
Complete probio har ändrats till 30 kapslar. Kapslarna har blivit dubbelt så starka s...
419 kr
Köp!
Magnesiumglycinat
Magnesiumglycinat är en produkt med bis-glycinat, ett vänligare alternativ för mage...
179 kr
Köp!
Q10 200 mg + Selen + E Green Line
Coenzym Q10 hjälper till att frigöra energi och kallas därför för cellern...
395 kr
Köp!
Mega Vital Advanced
Mega Vital Advanced 900 ml
419 kr
Köp!
Super Mag Pulver
Bästa sättet att få i sig magnesium!Två teskedar löses upp i kokande vatt...
269 kr
Köp!