Hem / Bygg upp ditt immunförsvar med rätt näring

Hälsotips

Vi vill tipsa dig om hur du kan bygga upp ett potent immunförsvar och så förhoppningsfullt undvika influensan. Det finns inga mirakelkurer som hanterar influensan på ett kick om man väl fått den, men man kan ta vissa ämnen som får en att må bättre.

1. Tänk på att äta så näringstäta råvaror som möjligt. Om influensan ändå infinner sig och hungern uteblir, så kan det vara en god idé att dricka näring några gånger per dag. Drick gärna kycklingbuljong. Det finns färdigt numera i bra affärer. Mixa en smoothie med olika bär och greenspulver t.ex. Optimum Greens. 

2. Fyll på med C-vitamin i hög dos. Gärna liposomalt C-vitamin som lättare tas upp i tarmen. Ta en zinktablett ett par gånger om dagen - helst i förebyggande syfte. Zink skyddar mot virus.

3. Humussyra eller fulvosyra motverkar virus. Den är så fantastiskt att det minskar sjukdomsrisk genom att fästa sig på viruset så att det inte kan föröka sig. Oftast står det under fulvosyra och finns i en del kosttillskott, såsom Liquid Light och RUSH.

4. Sömn och vila är viktigt för att förebygga influensa men också för att minska antalet sjukdomsdagar om symtomen väl har uppkommit. Minska ner på stress och acceptera att kroppen behöver vila. 

5. Drick mycket vatten, gärna med Cellfood och en nypa Celtic salt. Vid kräkningar eller diarré är det extra bra att komplettera med kalium. 

6. Nässpray och vatten att skölja ögonen med gör du enkelt genom att koka upp vatten tillsammans med lite salt. Är du täppt i näsan är mentol eller eukalyptus bra att smeta på under näsan. Det finns som eteriska oljor eller på apoteken.

7. Ta en riktigt bra probiotika i förebyggande och behandlande syfte. Om du blivit sjuk så kan ett tips vara att fasta 1/2-1 dygn och med jämna mellanrum ta rejäl dos med matsmältningsenzymer, helst på fastande mage.

8. Drick 40-gradigt (ej varmare) honungsvatten med en riktigt stor sked kokosolja. Kokosolja är fantastiskt för att motverka mikrober. Pressa gärna i en citron samtidigt.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden UedzQW:
Kommentarer:
Fortsätt »