Hem / Fokus och koncentration i julstressen

Hälsotips

Nu är det mörk vintertid och många av oss känner julstressen komma krypande. Vinter och tidig vår är vanliga säsonger för utmattning. Solens frånvaro och låga D-vitaminnivåer kan vara bidragande faktorer. Utmattning kan också bero på den stress och belastning som vi utsätter våra kroppar för.

Det är viktigt att ha god hjärnhälsa när vi möter allt från stress och strålning till mängder med information och medier. Att ta hand om kroppen är viktigt, men det är också en god idé att ta lite extra hand om hjärnan. 

Att vara i tystnad och lugn, få god sömn och en kravlös stund av återhämtning är mycket viktigt för hjärnan. Det är också nödvändigt att äta rätt näringsämnen för en frisk och pigg hjärna. Sockerberoende kan tex bidra till obalanser i kroppen som kan ställa till det rejält.

Här kommer våra tips för att hålla hjärnan igång:

1. Minska ner på sockerintaget och välj långsamma kolhydrater. Om du behöver energi till hjärnan så är det bättre med en sked kokosolja. Kokosolja innehåller mellankedjiga fettsyror (kaprylsyra) som fungerar som energi till hjärnan. Om du har starkt sockersug så kan du testa med krom eller undersöka om du har överväxt av candida.

2. Kokosolja är fantastiskt på många vis. Det är antibiotiskt, motverkar svamp och mikrober, hjälper hjärnan och är ett mättat fett som inte kan härskna. Du kan använda kokosolja till bakning, stekning, för att smörja in kroppen och som solskyddsmedel

3. Hjärnan är, liksom resten av kroppen, beroende av aminosyror. Aminosyran tyrosin behövs för hjärnans funktioner. Ett enkelt sätt för att få i sig alla aminosyror är genom att ta aminosyrakomplex.

4. Omega 3 är viktigt för hjärnan och kan hjälpa vid koncentrationssvårigheter och inflammoriska processer. Välj en riktigt potent omega 3 som har producerats och förvarats på bästa sätt.

5. Testa gärna Bättre Hälsa FOCUS Brain Boost, ett kosttillskott som är anpassad för att ge hjärnan de näringsämnen som den behöver. Nerver som utgår från hjärnan, behöver näringsämnen för optimal funktion. FOCUS Brain Boost innehåller Astaxantin, Acetyl-l-karnitin, gurkmeja, liponsyra (ALA), fosfatidylserin, extrakt från grönt té, l-teanin, E-vitamin och B12.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden vsrqGs:
Kommentarer:
Fortsätt »