
Nu är det dags att höja upp immunförsvaret
Nu när hösten drar in och vintern är på väg är det dags att se över immunförsvaret. Det tar tid att bygga upp. När man väl dragit på sig en influensa är det för sent. Man kan naturligtvis vinterbada, det styrker immunförsvaret, men är kanske lite opraktiskt och väl kallt för de flesta. En hel familj och även arbetsplats kan slås ut av influensan i flera veckor så det är väl värt att satsa på immunstärkande åtgärder i god tid. Det går inte på en vecka.
Att äta bra och näringsrik mat är absolut nödvändigt, men det tycks inte hjälpa hela vägen ut. C-vitamin hjälper absolut, men alla kanske inte vill ta 5-6 gram C-vitamin per dag.
I Asien tar de svampextrakt och i USA EpiCor.
Vi använder bägge i ImmunoMix.
EpiCor
EpiCor började i USA med att en farmare i slutet på 1800-talet noterade att boskap som fick rester med fermenterad surmjölk såg ut att må bättre än de som bara fick korn.
Efter kriget 1945 beslöt han sig att utsätta sin teori för ett riktigt test. Han utformade en speciell fermenteringsprocess med jästkultur som han sedan gav boskapen.
Resten är historia och företaget han startade blev USAs största tillverkare av speciella fermenteringsprodukter i detta syfte.
Men det slutade inte där. Vi rullar fram till 1998. De beslöt sig då för att även göra en studie med de som jobbade direkt med produkten på fabriksgolvet och kontorsarbetarna. Ledningen beslöt sig då, efter att ha sett resultaten på studien, för att utveckla produkten för människor och efter flera års kliniska försök såg EpiCor dagens ljus.
Vad är Epicor?
EpiCor produceras med hjälp av en jästkultur som tillförs kulturen enligt en patenterad process. Produkten förses med ett överflöd av syre för optimal tillväxt, och då den är som mest näringsrik minskas syrenivån. Detta stressar kulturen och den reagerar genom att anpassa sig varmed den börjar producera skyddande ämnen. Produkten torkas och standardiseras sedan till EpiCor.
Ingen jäst
EpiCor-fermentat är INTE jäst; det är så mycket mer! Jästen försvinner helt i processen. Jästen användes för att sätta igång processen med att framställa EpiCor, men precis som andra matprodukter gjorda genom jäsning (såsom öl, vin eller bröd), så är EpiCor något helt annat än jäst.
Vad innehåller Epicor?
EpiCor innehåller vitaminer, mineraler, proteiner, fibrer, omättade fettsyror, flavonoider och andra naturliga polyfenoler, aminosyror, samt andra näringsämnen. Den är även en utmärkt antioxidant.
EpiCor har även utfört 7 publicerade studier.
Svampkomplex
Vi har naturligtvis tillsatt EpiCor i vår ImmunoMix men även ett komplex med svampextrakt av Cordyceps, Maitake och Shiitake.
På ön Okinawa utanför Japan finns det fler +100-åringar än någon annanstans. De lever på en lågkaloridiet som så gott som alltid innehåller svamp, såsom de vi har i ImmunoMix. De svampextrakt vi har tillsatt har använts i tusentals år i Asien.
Cordyceps ansågs en gång i tiden så värdefull av kineserna att den enbart fick konsumeras av kejsaren. Han blev över 100 år och fick även barn vid denna ålder.
Maitake betyder ”dansande svamp” i Japan. Man tror den fick sitt namn efter att folk som hittade den ute i det vilda dansade av glädje. Maitake är en adaptogen. Den har använts i tusentals år i Asien, men först nyligen blivit populär hos oss.
Shiitake vars namn kommer från trädet den växer på shii och take som betyder svamp. Den är inte bara en god matsvamp, den är även mycket nyttig. Det är den mest studerade och dokumenterade svampen av alla.
Vi har även tillsatt zink och selen som stödjer ett normalt immunförsvar.
Kommentarer