Rent vatten - en bristvara?
Hem / Rent vatten - en bristvara?
Rent vatten - en bristvara?

Rent vatten - en bristvara?

Rent vatten - en bristvara?
Få kan njuta av ett kristallklart glaciärvatten eller källvatten, fritt från läkemedelsrester, tungmetaller, pesticider, virus och andra mikroorganismer.

Har vi världens renaste vatten?
I Sverige har vi ofta idén att vi har ett av världens renaste dricksvatten, men många jämförande tester visar att vi inte ligger speciellt bra till. Ett test utfört av Stockholms läns landsting visade att dricksvattnet i Stockholm var sämre än i städer som Amsterdam, New York och Hongkong. Det innehåller bland annat alltför höga nivåer av medicinrester. I sjövatten runt Stockholm (som dricksvattnet kommer från) orsakar detta hormonrester som till och med gör att fiskar ändrar kön!

Mikrospiralfilter - sex reningsmetoder i ett filter.
Det är svårt att rena vattnet helt i reningsverk, men nu kan du enkelt göra det i ditt eget kök med hjälp av ett Mikrospiralfilter; du kan skapa ditt eget kristallklara glaciärvatten, fritt från oönskade belastande gifter men med de livsnödvändiga mineralerna kvar i vattnet.

Hur fungerar Mikrospiralfiltrets reningsteknik?
Filtermaterialet är helt unikt och det finns ingen annan teknik som liknar mikrospiral-materialets funktion. I en enda patron kombineras sex olika tekniker som innebär att föroreningar fastnar i filtermaterialet och kan inte, till skillnad mot många andra tekniker, plötsligt frigöras igen. Däremot passerar hälsosamma mineraler och salter igenom: Elektroadsorption innebär att materialet har en motsatt laddning mot virus och fångar upp och eliminerar dessa. (Testat av exempelvis Pasteur Institutet på legionella, salmonella, polio, rotavirus, hepatit).

Mekanisk rening innebär att porerna i filtret fungerar som en barriär mot partiklar större än 0,05μm, dvs effektivt mot mikroplaster, bakterier, parasiter (som har en storlek på mer än ca 1μm).

Sorption innebär att filtrets porer (vilka skulle täcka en fotbollsplan om de placerades på en plan yta) tar upp ämnen som klor och de mycket giftiga klorföreningarna till 100%, samt pesticider, biocider etcetera.

Jonbyte innebär att exempelvis tungmetaller reagerar med biokemiska ämnen i filtret. Även radioaktiva ämnen (som cesium-137, strontium-90) och uran hanteras genom en kombination av teknikerna.

Teknik för ett gradvis mjukgörande innebär att de kalciumpartiklar i vattnet som fäster på ledningar och kokkärl, och som orsakar njursten etcetera (kalcit) omvandlas till den mer hälsosamma aragonitformen. Bakterieostatisk metod innebär att man integrerat rent silver i filtermaterialet och detta hindrar tillväxten av virus och bakterier på̊ ytan. Det är alltså̊ helt integrerat och fast i materialet och kommer inte ut i vattnet. Ett virus fångas upp av en spiralformad struktur med ca 40.000 laddade porer. Filtret har en enorm inre ytstruktur, upp till 500 m2/gram.


Ovan ser du en kraftig förstoring av det unika filtermaterialet: mikroporer med spiralformade, avsmalnande kanaler.

Vilka vattenrenare har Mikrospiralfilter?

Det finns några som kan kopplas in på kökskranen och stå på diskbänken eller sitta direkt på kranen:


G1 vattenrenare är den populäraste, via slang till kökskranen. Ca 33 cm hög.


Geysir vattenrenare - Exklusivast, helt i rostfritt, via slang till kökskranen (Filterpatron ses till höger) Ca 30 cm hög.


Euro vattenrenare för kran – Billigast, samma filtermaterial men begränsad kapacitet. Sätts direkt på kökskranen. Ca 12 cm hög.

Omnmnda produkter

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 6ZYR6Z (motverkar spam)
Inga kommentarer